Gabriela Firea spune că îi pare rău de Sorina Pintea: Nu știm în ce bază s-a făcut arestarea

Data publicării:
firea-coafata-fb
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus, duminică, referitor la dosarul de corupție în care este implicat fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, că regretă, „la nivel uman”, ce s-a întâmplat, dar că nu știe „în ce bază s-a făcut această arestare”.

„Am fost și eu surprinsă când am văzut știrile. Trebuie să așteptăm să se pronunțe instanța. La nivel uman îmi pare rău de oricine se alfă într-o astfel de situație, fie că este coleg cu mine sau nu”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Edilul capitalei a adăugat că ancheta va stabili ce se va întâmpla în acest caz, mai departe, ea subliniind că o parte dinte politicieni „au încercat să câștige capital electoral din această situație”.

„Nu neaparat mă sperie această arestare, dar oricine își poate pune o întrebare, nu știm în ce bază s-a făcut această arestare. Oricine își poate pune întrebarea dacă nu se plătesc anumite polițe”, a adăugat primarul general.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, în prezent manager al Spitalului din Baia Mare. Decizia nu este definitivă.

Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Potrivit referatului de arestare preventivă, Sorina Pintea a discutat despre mită şi că știa ce se afla în punga neagră din biroul său, anchetatorii susținând că ea a dat dovadă de perseverenţă şi dezinvoltură la săvârşirea faptei. Fostul ministru a exclamat „Super tare!”, iar apoi a spus „Perfect”, când i s-a spus că omul de afaceri a fost de acord să plătească 7 la sută din valoarea contractului de achiziție publică pentru amenajarea unei săli de operații la spitalul pe care îl conduce în Baia Mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri