Iohannis cere Guvernului retragerea OUG privind grațierea și modificarea Codurilor penale

Data actualizării: Data publicării:
iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a catalogat proiectele OUG privind grațierea și modificarea Codurilor penale ca fiind „neavenite, inacceptabile”, care par făcute cu dedicație și în condiții de „totală netransparență”. Klaus Iohannis cere Guvernului retragerea acestor Ordonanțe de Ugență, într-un mesaj publicat pe Facebook.

iohannis

„Proiectele de Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicație, o spun cele mai autorizate voci din Justiție. Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casație şi Justiție, DIICOT, asociațiile magistraților și organizații ale societății civile s-au pronunțat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupție, abuz în serviciu și integritate, în regim de urgenţă, fără analize obiective şi în condiţii de totală netransparenţă. Sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanțe de Urgenţă”, scrie Klaus Iohannis pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri