Prefectul de Iași răspunde acuzațiilor lui Alexandru Muraru: Domnul deputat este încă euforic după concediul petrecut în SUA

Data actualizării: Data publicării:
prefect iasi
Prefectul de Iași, Bogdan Cojocaru. FOTO: FB Bogdan Cojocaru

Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, îl acuză pe prefectul de Iași Bogdan Cojocaru că aplică cu dublă măsură reglementările legale în județ. În contrapartidă, social-democratul Bogdan Cojocaru transmite că "penelistul Alexandru Muraru mimează iar interesul pentru Iași" și că ar trebui să ceară demisii celor "care se află sub nasul lui", precum Costel Alexe și Mihai Chirica, pe care nu îi vede că țin prima pagină a presei cu problemele pe care le au în justiție.

"Cu siguranță domnul deputat este încă euforic după concediul petrecut în SUA, cu fratele ambasador. Dacă ar fi cu adevărat interesat de Iași și de ieșeni, Muraru ar trebui să înceapă să ceară demisii chiar de la cei care se află sub nasul lui: Costel Alexe și Mihai Chirica. Colegii săi de partid au adus filiala ieșeană într-o poziție unică: este singura din țară în care primarul liberal al municipiului reședință de județ și președintele liberal al Consiliului Județean sunt implicați în 6 dosare penale, aflate în diferite stadii", îi transmite Bogdan Cojocaru lui Alexandru Muraru, după acuzațiile lansate de cel din urmă.

Prefectul susține că Iașul nu a reușit în ultimii ani să atragă proiecte majore, însă a ținut prima pagină a presei cu problemele din justiție ale liberalilor locali. Cojocaru mai spune că Muraru nu observă corupția din PNL, oferindu-le susținerea necondiționată celor doi politicieni care își petrec mai mult timp în instanțe decât în serviciul celor care i-au ales.

"În ultimii ani Iașul nu a reușit să atragă proiecte majore, dar a ținut prima pagină a presei locale și naționale cu acuzațiile penale aduse liberalilor locali. Muraru nu vede însă acuzațiile de corupție, nu vede prejudiciile de imagine aduse județului nostru și îi susține necondiționat pe cei doi care își petrec mai mult timp în sălile de judecată decât în slujba celor care i-au ales", conchide prefectul de Iași.

Mai devreme, Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, a declarat că informațiile potrivit cărora prefectul de Iași Bogdan Cojocaru aplică cu dublă măsură reglementările legale, în funcție de interese politice, sunt alarmante și arată incapacitatea de a îndeplini simultan poziția de prefect și cea de președinte interimar al PSD Iași.

Deputatul PNL a spus că va cere trimiterea corpului de control al MAI pentru a verifica activitatea prefectului Cojocaru, căruia îi cere demisia și îi reproșează că încurcă prefectura cu sediul PSD.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri