E. Iancu (Asociaţia "Colectiv"): Doar două-trei paturi din spitalele din România asigură şanse la viaţă pentru marii arşi

Data publicării:
eugen iancu_fb

Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv, a declarat la Digi24 că din cele 16 paturi din spitale, pentru marii arşi, doar două-trei asigură un procent destul de bun pentru şansele la viaţă ale pacienţilor.

Eugen Iancu a făcut această declaraţie în contextul în care, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii, pacienţii cu arsuri grave ar urma să fie trimişi în străinătate doar dacă nu este liber niciunul din cele 16 paturi din ţară.

„Pacientul va fi trimis în străinătate doar dacă sunt toate paturile ocupate. Din cele 16 paturi, câte ofera garanţie 100% că pacientul va fi tratat în condiţii foarte bune? Mă refer la infecţiile nosocomiale. Din cele 16, nu avem mai mult de două-trei care să asigure un procent destul de bun pentru şansele la viaţă ale unui pacient”, a afirmat Eugen Iancu.

El a susţinut că toate încercările din ultimii ani, de după tragedia din Colectiv, au rămas fără rezultat „din cauza orgoliilor”.

Asta deşi, în Belgia, sunt 54 de protocoale pentru marii arşi, potrivit lui Eugen Iancu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri