C. T. Popescu: Avem atentate în România de felul celui de la Londra

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Cristian Tudor Popescu spune că un eveniment similar cu cel din Londra poate avea loc „oricând” în România. El a amintit de accidentele în care copiii unor politicieni au provocat accidente pe străzile din țară, multe dintre ele soldate cu decese.

Pentru Marea Britanie sper ca acest atentat să însemne și faptul că Brexitul e o iluzie a realității. Brexit-ul a fost exact gândirea medievală: cetatea, râul, ridicăm podurile și ne baricadăm în cetate”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a spus că același lucru ar trebui să-l înțeleagă și românii, nu numai prin prisma faptului că au fost răniți doi conaționali în atentatul din 22 martie.

Am asistat imediat după producerea atentatului de la Londra la o maimuțăreală sinistră, la Ploiești. Cinci adolescenți români au maimuțărit un atentat ucigaș. Auzit mai devreme că e vorba de o glumiță ca să-și facă selfie. E vorba de un lucru sumbru. Unul dintre ei s-a costumat cu turban și cu pelerină, incriminând în felul acesta pe musulmani și pe arabi. Și sunt mulți musulmani în România”, a adăugat el.

Gândiți-vă ce s-ar fi putut întâmpla! Când scoți un pistol, noaptea, pe geamul mașinii, cine face diferența între un pistol cu capse și o armă cu glonț decât cu greu. Din fericire nu s-au întâmplat o grămadă de lucruri”, a mai spus jurnalistul.

Oamenii pot să intre într-o stare de panică în care se poate întâmpla orice. Ești într-o mașină și ai în dreapta sau un stânga un ins care scoate pe fereastră pistolul. Ce faci? Eu dacă sunt în mașină, trag de volan și-l bag în pom. S-ar putea să-i omor pe toți. N-ai de unde să știi că ăștia fac glumițe”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Am spus-o și repet, noi putem avea oricând un atentat în România. De altfel și avem atentate în România de felul celui de la Londra. Adunați toți oamenii uciși de diverși tineri fii de beizadele post-comuniste, plini de bani, cu super-mașini, care au intrat în oameni, ieșiți din cluburi cu alcoolul și cu drogul în cap și au omorât... mulți dintre ei sunt liberi astăzi. Asta ce este?”, a spus jurnalistul.

Același lucru (ca în Londra, n r.) se poate întâmpla oricând, unul sau mai mulți inși cu alcoolul și cu drogul în cap, cu mașini puternice, ies din club și zic: hai să facem și noi cum a făcut ăla la Londra; și să intre în trecători. Vi se pare improbabil?”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Nu e nevoie nici de turbane, nici de ISIS, e suficientă această modă, această rezonanță în care sunt băgate creierele foarte vulnerabile ale tinerilor cu bani gata”, a subliniat e.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri