Doi bărbați din Suceava au fost amendați cu 8.000 de lei pentru că au abandonat un câine și doi pui de pisică

Data publicării:
pisici abandonate
Bărbatul a abandonat doi pui de pisică într-un sac de culoare neagră. Momentul a fost surprins de o cameră de supraveghere. Sursa foto: NewsBucovina

Doi bărbați din județul Suceava au fost amendați cu 5.000, respectiv 3.000 de lei, după ce au abandonat un câine și doi pui de pisică. În cel de-al doilea caz, scrie NewsBucovina, proprietarul a fost filmat de o cameră de supraveghere exact când abandona pisicile într-un sac de culoare neagră.

Amenda de 5.000 de lei a fost aplicată pe numele unui bărbat din Dumbrăveni. Acesta, scrie sursa citată, ar fi abandonat, pe 23.07.223, un câine pe raza localității. În urma verificărilor, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor l-au identificat și l-au sancționat contravențional.

La nicio lună distanță, pe 22.08.2023, ora 10:57, un alt individ, de această dată din Câmpulung Moldovenesc, a abandonat doi pui de pisică. Felinele fuseseră puse într-un sac de culoare neagră. Momentul în care proprietarul le-a abandonat a fost surprins de o cameră de supraveghere din oraș. La scurt timp, bărbatul a fost identificat și a fost amendat cu 3.000 de lei.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor atrag atenția că abandonul oricărui animal, a cărei existență depinde de îngrijirea omului, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 12.000 lei.

Totodată, potrivit legislației privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune și a metișilor acestora, iar neîndeplinirea acestei obligații se sancționeză contravențional cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei, mai scrie sursa citată.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri