ArcelorMittal, dispusă să vândă Sidex Galați

Data actualizării: Data publicării:
intrare sidex

Grupul ArcelorMittal confirmă că vrea să vândă combinatul din Galați, în contextul în care încearcă să cumpere cel mai mare combinat din Europa, situat în Italia.

ArcelorMittal trebuie astfel să renunțe la o serie de active pentru a evita concentrarea pe piața europeană, potrivit Profit.ro. Vânzarea unității din Galați, alături de alte unități deținute în UE,  are loc în vederea obţinerii aprobărilor necesare din partea autorităţilor anti-trust ale UE pentru achiziţionarea producătorului italian de oţel Ilva, cea mai mare oţelărie europeană. Propunerea de a vinde aceste active rămâne ca subiect al analizei finale și aprobării Comisiei Europene. O decizie finală va fi luată până pe 23 mai 2018. ArcelorMittal Galați, parte a Grupului ArcelorMittal, este cel mai mare combinat siderurgic din România. Fostul combinat Sidex Galați a fost privatizat în noiembrie 2001, fiind cumpărat de către compania anglo-indiană LNM Holdings NV, devenită ulterior ArcelorMittal, într-o tranzacție de 70 milioane dolari, cu angajamente de investiții de 350 milioane dolari.

Într-un mesaj oficial transmis astăzi, ArcelorMittal anunță că, în cadrul analizei curente a Comisiei Europene privind achiziția unității Ilva (Italia),  a înaintat o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care Comisia le-a ridicat în timpul verificărilor. Unitatea gălățeană a ArcelorMittal se află în pachetul de separare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri