Circulație blocată pe drumul spre Rânca. Drumarii deszăpezesc greu din cauza mașinilor venite la pensiuni și parcate pe carosabil

Data publicării:
Drum blocat în stațiunea Rânca.
Circulație blocată pe drumul spre Rânca.

În Parâng, la Rânca, a nins neîncetat, iar drumul spre stațiune a fost blocat. Chiar dacă șoseaua a fost curățată, sute de turiști au avut nevoie de multă răbdare pentru a putea înainta. La Păltiniș, în Sibiu, o maşină a rămas înzăpezită într-o zonă greu accesibilă.

Răbdarea șoferilor a fost pusă la încercare în stațiunea Rânca.

Drumarii au acționat cu mai multe utilaje pentru a curăța drumul pănă la intarea în localitate.

Aglomerația s-a creat și din cauza celor care lasă autoturismele parcate pe marginea drumului.

Cristi Tudor, reprezentant Direcția de Drumuri Târgu Jiu: Stațiunea Rânca este ca și un sac. Se intră, dar nu se mai iese în partea cealaltă. Nu toate unitățile de cazare dispun de locuri de parcare suficiente, dar asta nu înseamnă că pot bloca un drum național pe unde trebuie să ajungă în caz de urgență echipaje medicale. Nu pot parca mașina pe marginea drumului, să ocupe o bandă, pentru că nu pot găsi un loc de parcare.

În staţiunea Păltiniş o maşină în care se aflau cinci tineri din Sibiu a rămas înzăpezită într-o zonă greu accesibilă. Unul dintre ei a sunat la 112 după ajutoare, iar salvamontiştii au pornit în căutarea lor. Au fost recuperați și duși în siguranță, la un hotel din stațiune.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri