Cecenul arestat de ruși după atacul terorist de la Moscova a murit în arestul poliției

Data publicării:
Russia: Foreign terrorist cell members detained in Dagestan, Russia
Uspanov a fost arestat pe 22 martie și a fost declarat mort câteva ore mai târziu. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Askhab Uspanov, originar din Cecenia, ar fi murit în arestul poliției, după ce a fost reținut în legătură cu atacul terorist de la Moscova, a scris agenția independentă de știri rusă Agentsvo pe 1 aprilie, citând-o pe mama lui Uspanov, scrie Kiev Independent.

Agenstvo a citat un canal Telegram cecen care nu este afiliat regimului Kadîrov, care a distribuit videoclipuri cu ceea ce părea a fi cadavrul lui Uspanov zăcând într-o morgă, cu răni la gât și alte semne de abuz. Canalul cecen a scris că Uspanov a fost arestat pe 22 martie și a fost declarat mort câteva ore mai târziu.

Mai mulți oameni înarmați au deschis focul în sala de concerte Crocus din Krasnogorsk, o suburbie a Moscovei, în seara zilei de 22 martie, ucigând cel puțin 144 de persoane. O filială a Statului Islamic (ISIS) a revendicat atacul la scurt timp după aceea.

Autoritățile ruse au în prezent opt persoane în arest preventiv în legătură cu atacul terorist, dintre care șapte sunt din Tadjikistan. Un al optulea suspect din Kârgâzstan a fost judecat în Rusia pe 26 martie.

Patru dintre cei reținuți sunt bărbați tadjici acuzați că au comis personal atacul. Aceștia s-au prezentat în instanță cu semne clare de tortură.

Incidentele xenofobe au luat amploare în toată Rusia după atac, la fel și cazurile în care refugiații din Asia Centrală au părăsit Rusia de frica represaliilo și rasismului crescut.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat la 1 aprilie că a arestat patru presupuși complici ai atacului terorist din Daghestan, o republică de sud a Rusiei învecinată cu Cecenia.

FSB a spus că se presupune că indivizii complotează un alt atac în orașul Kaspiisk din Daghestan.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri