Franța vrea sancțiuni împotriva Israelului, ca să permită livrarea de ajutoare în Gaza: „O vom face dacă va fi nevoie”

Data publicării:
benjamin netanyahu
Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, a declarat marţi că ar trebui să fie exercitate presiuni şi să fie impuse sancţiuni la adresa Israelului. FOTO: Profimedia Images

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, a declarat marţi că ar trebui să fie exercitate presiuni şi să fie impuse sancţiuni la adresa Israelului, pentru ca acesta să deschidă punctele de trecere prin care să fie livrat ajutor umanitar palestinienilor în Fâşia Gaza, informează Reuters.

„Trebuie să existe pârghii de influenţă şi există numeroase pârghii, care pot ajunge până la sancţiuni, pentru a permite ajutorul umanitar să treacă de punctele de trecere. Franţa a fost una dintre primele ţări care au propus Uniunii Europene să adopte sancţiuni la adresa coloniştilor israelieni ce comit acte de violenţă în Cisiordania. Vom continua dacă va fi nevoie pentru a obţine deschiderea (punctelor de trecere) pentru ajutorul umanitar”, a declarat Sejourne pentru postul de radio RFI şi televiziunea France 24.

Potrivit bilanţului de luni al Ministerului Sănătăţii al grupării islamiste palestiniene Hamas, 33.207 de palestinieni au fost ucişi de la începutul conflictului în Gaza. Majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori ai enclavei au rămas fără locuinţe şi mulţi se confruntă cu riscul foametei.

Hamas a ucis circa 1.200 de oameni în sudul Israelului în atacul său sângeros din 7 octombrie care a dus la izbucnirea războiului. De asemenea, peste 250 de oameni au fost răpiţi în timpul atacului şi duşi ca ostatici în Fâşia Gaza, unde mai sunt încă deţinuţi 130 de ostatici, dintre care, potrivit armatei israeliene, 34 sunt morţi.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri