IDF: scutul antirachetă „Arrow”/„Săgeata” al Israelului a reușit interceptarea a „zeci” de rachete iraniene

Data actualizării: Data publicării:
Lansarea unei rachete antiaeriene din cadrul sistemului antibalistic Arrow/Săgeata al Israelului
„Arrow” este denumirea principalului sistem antirachetă al Israelului, destinat interceptării rachetelor cu rază lungă de acțiune. Imagine de arhivă. Foto: Profimedia Images

Armata israeliană (IDF) a anunțat, într-un comunicat de presă, că a interceptat cu succes „zeci” de rachete lansate din Iran cu ajutorul scutului antirachetă al Israelului „Arrow” („Săgeata”), un sistem antibalistic dezvoltat împreună cu Statele Unite.

„Zeci de rachete sol-sol lansate din Iran au fost identificate în timp ce se îndreptau spre teritoriul israelian. Apărarea antiaeriană a IDF a reușit interceptarea cu succes a majorității acestor rachete cu ajutorul Sistemului de Apărare Aeriană Arrow, împreună cu aliații strategici ai Israelului, înainte ca rachetele să atingă teritoriul israelian”, se arată într-un comunicat publicat pe contul X/Twitter al armatei israeliene.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

IDF a precizat că „doar câteva” rachete au căzut în Israel, iar o bază militară din sudul țării a fost lovită. Explozia a provocat „pagube minore infrastructurii”, conform armatei israeliene.

„Zeci de alte aeronave ostile, precum și zeci de rachete de croazieră, au fost interceptate în ultimele ore după ce au fost identificate apropiindu-se de teritoriul israelian venind dinspre Iran. Zeci de avioane israeliene desfășoară în prezent acțiuni de interceptare a tuturor amenințărilor aeriene la adresa teritoriului israelian”, a mai precizat IDF.

Sistemul „Săgeata” este un scut antirachetă al Israelului dezvoltat cu precădere pentru interceptarea rachetelor balistice cu rază lungă ale Iranului.

În luna februarie 2021, Israelul și SUA au anunțat colaborarea în cadrul unui programului comun de dezvoltare a noului sistem de apărare antirachetă Arrrow-4 („Săgeata-4”) ce include realizarea de noi interceptori antibalistici destinați a înlocui actualii interceptori Arrow-2 și Arrow-3, folosiți în cadrul scutului antirachetă destinat combaterii rachetelor balistice cu rază lungă de acțiune ale Iranului.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri