Paștele sărbătorit în Coreea. Angajații ambasadei noastre de la Seul le-au arătat localnicilor tradițiile românești

Data publicării:
ambasada romiei seul paste

Paştele a fost celebrat româneşte şi în Coreea. Angajaţii ambasadei noastre de la Seul şi copiii lor le-au arătat localnicilor tradiţiile cu care vine la noi cea mai veche sărbătoare creştină.

Sute de copii din Seul au aflat de la angajaţii Ambasadei României însemnătatea Paştelui pentru noi şi ce tradiţii avem de Înviere.

„Când vine Paştele, românii vopsesc ouă şi ciocnesc în noaptea de Înviere. Persoana căreia nu i s-a spart oul continuă cu o altă persoană, iar persoana căreia i s-a spart oul îl decojeşte şi îl mănâncă”, afirmă David Teodorescu, fiul unui angajat al ambasadei.

Nu doar obiceiurile româneşti le-au stârnit curiozitatea copiilor din ţara dimineţilor liniştite, ci şi straiele populare şi bucatele gătite de Paşte.

„În primul rând, acestea sunt costumele tradiţionale ale României. Se poartă la nunţi, dar şi în zile de sărbătoare. Costumul tradiţional este important pentru poporul român”, afirmă David Teodorescu, fiul unui angajat al ambasadei.

Copiii coreeni care au luat primele lecţii de tradiţii româneşti au fost invitaţi să aprofundeze cunoştinţele în România.

În Coreea de sud trăiesc mai mulţi creştini decât în orice ţată asiatică. Aproape 35 la sută din sud-coreeni sunt creştini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri