Scena violului din filmul „Ultimul tango la Paris” a fost reală

Data actualizării: Data publicării:
Last Tango In Paris (2)

Regizorul italian Bernardo Bertolucci a admis, la un eveniment care a avut loc la Cinemateca Franceză, că actriţa Maria Schneider nu a ştiut dinainte că va filma scena violului din „Ultimul tango la Paris”, în care a jucat alături de Marlon Brando.

Last Tango In Paris (2)

Bernardo Bertolucci a recunoscut că legendara secvenţă din „Ultimul tango la Paris” dintre Marlon Brando şi Maria Schneider nu a fost discutată cu actriţa. La acea vreme, Brando avea 48 de ani, iar Schneider - doar 19, potrivit presei internaţionale, potrivit News.ro.

„Voiam reacţia ei ca fată, nu ca actriţă. Ca Maria să interpreteze umilinţa şi furia ei, voiam să o simtă. Ţipetele. Nu, nu. Mai târziu mă va urî toată viaţa”.

Astfel a povestit cineastul ambiţiile sale artistice din spatele violului real, planificat de el însuşi şi de Marlon Brando. 

Confesiunea a fost transmisă pe mai multe canale media americane. Videoclipul în care regizorul face mărturia a fost văzut de peste 500.000 de vizitatori pe Youtube. 

„Secvenţa cu untul a fost o idee pe care am avut-o cu Marlon, în dimineaţa filmărilor”, a spus Bertolucci la Cinemateca franceză, în 2013, la doi ani după moartea actriţei. El a mai spus că s-a simţit oribil „într-un fel” pentru cum s-a purtat cu actriţa, dar s-a apărat spunând că a vrut reacţia ei „ca fată”. „Mă simt vinovat, dar nu-mi pare rău. Ca să obţii ceva cred că trebuie să fii complet liber”. 

Mărturia cineastului a scandalizat o bună parte a Hollywood-ului. Actori precum Jessica Chastain şi Chris Evans au declarat pe Twitter că nu vor mai vedea niciodată filmul, şi nici nu-i vor mai considera pe Bertolucci şi pe Brando ca înainte. „Mi se face greaţă”, a spus actriţa. De altfel, pe Change.org s-a constituit o campanie prin care semnatarii cer Academiei de la Hollywood să condamne public faptele şi pe regizorul italian. 

Maria Schneider, care a murit în 2011 din cauza unui cancer, nu şi-a revenit niciodată după filmări, trăind lungi perioade de depresie. Într-un interviu acordat Daily Mail în 2007, actriţa povestea momentul violării prin semne. 

„Ar fi trebuit să-mi sun agentul sau să chem avocatul pe platou pentru că nu poţi forţa pe cineva să facă ceva, dar în acea perioadă nu ştiam. Marlon mi-a spus: Maria, nu-ţi face griji, e doar un film, dar în timpul scenei, chiar dacă ce făcea Marlon nu era adevărat, am plâns cu adevărat. M-am simţit umilită, ca să fiu sinceră, un pic violată de Marlon şi de Bertolucci”, declara Maria Schneider. 

Drama erotică „Ultimul tango la Paris”, în regia lui Bernardo Bertolucci, a avut premiera pe 15 decembrie 1972, la Roma. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri