Țara în care primești amendă dacă nu ai suficientă benzină sau motorină în rezervor. Cele mai ciudate reguli de circulație din lume

Data actualizării: Data publicării:
You will have to pay a fine
Cele mai ciudate reguli de circulație din lume FOTO: Getty Images

Șoferii nu au voie să conducă la bustul gol, iar cămilele au prioritate - sunt câteva dintre regulile de circulație care pot părea bizare, dar se aplică extrem de serios în alte țări.

În Germania nu ai voie să rămâi fără benzină sau motorină. Autoritățile spun că șoferii ar trebui să fie atenți și să nu se pună în pericol trăgând pe dreapta. Dacă ești prins că ai rămas fără combustibil pe o autostradă, vei plăti o amendă de 70 de euro.

În Statele Unite, poți circula în bena unei camionete. Asta nu se întâmplă în majoritatea statelor, dar în Hawaii poți face asta pentru că e o tradiție.

În Japonia, e reglementată conduita pe care șoferii trebuie să o aibă pe o vreme ploioasă. Astfel, trebuie să ai mașina echipată cu apărătoare de noroi pentru a nu stropi pietonii. Totodată, riști să intri la închisoare dacă ești pasagerul unui șofer care a consumat alcool.

Elvețienii nu îți permit să-ți speli mașina în fața casei și în niciun loc care nu e amenajat. Astfel, autoritățile vor să evite ca substanțe potențial periculoase să ajungă în rețeaua de apă.

În Australia nu ai voie să transporți prea mulți cartofi, mai exact peste 50 de kilograme. Legea e veche de aproape 80 de ani.

În Thailanda nu ai voie să conduci la bustul gol. Șoferii sunt obligați să poarte mereu ceva în partea superioară a corpului când sunt la volan. Iar legea e valabilă și pentru turiști.

În China, trebuie să joci la loterie pentru a-ți înmatricula mașina. Legea e în vigoare pentru că marile centre urbane sunt pline până la refuz.

În Africa de Sud poți circula fără asigurare, dacă mașina nu a fost cumpărată cu împrumut de la bancă. În Emiratele Arabe Unite, cămilele au prioritate pe orice șosea. Dacă vei întâlni o cămilă pe drum trebuie să-i faci loc. Mai mult, există infrastructură dedicată cămilelor, inclusiv poduri și pasaje.

Iar șoferii din Franța sunt obligați, de acum 10 ani, să aibă la ei propriul etilotest pe care să-l folosească în cazul în care sunt opriți de poliție.

Reguli ciudate de circulație

Germania - Nu ai voie să rămâi fără combustibil

SUA - Poți să circuli în bena unei camionete

Japonia - Trebuie să ai grijă la băltoace/ Dacă ești pasagerul unui șofer beat, riști 3 ani de închisoare

Elveția - Nu poți să speli mașina în fața casei

Australia - Nu ai voie să transporți prea mulți cartofi

Thailanda - Nu ai voie să conduci la bustul gol

China - Participi la o loterie pentru a-ți înmatricula mașina

Africa de Sud - Poți circula fără asigurare

Emiratele Arabe Unite - Cămilele au prioritate pe orice șosea

Franța - Trebuie să ai propriul etilotest

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri