Un bărbat a plătit 200 de dolari pentru o cameră la un hotel celebru din New York, apoi a stat acolo gratis timp de 5 ani

Data actualizării: Data publicării:
hotelul new yorker
Hotelul New Yorker. Foto: Profimedia

Un bărbat a rezervat o noapte de cazare la un hotel din orașul New York, pentru care a plătit 200,57 de dolari, dar a locuit acolo timp de 5 ani fără să plătească nimic în plus. Totuși, acum a fost arestat pentru fraudă și riscă să ajungă la închisoare, relatează Business Insider.

Mickey Barreto s-a cazat pentru o noapte la celebrul hotel New Yorker în 2018, plătind 200,57 de dolari pentru o cameră.

Apoi a profitat de o lege locală a locuirii puțin cunoscută, Codul de stabilizare a chiriilor din New York. Această lege acordă chiriașilor care locuiesc în camere individuale în clădirile construite înainte de 1969 dreptul de a semna un contract de închiriere pe șase luni.

După ce a stat în camera 2565 pentru o noapte, contracost, Barreto a decis că este, de fapt, chiriaș. Dar când a cerut un contract de închiriere de șase luni de la hotel, a fost evacuat.

Bărbatul, care este un adept al teoriilor conspirației și susține că este un descendent direct al lui Cristofor Columb, a dat imediat în judecată Asociația Duhului Sfânt pentru Unificarea Creștinismului Mondial, care a cumpărat Hotelul New Yorker în 1976. Cazul a ajuns până la Curtea Supremă a statului. Până la urmă, Barreto a câștigat procesul, pentru că proprietarii clădirii nu s-au prezentat la ședințele de judecată.

Instanța a cerut hotelului să-i dea lui Barreto o cheie, dar cele două părți nu au convenit niciodată asupra condițiilor de închiriere. Pentru că nu putea fi evacuat, bărbatul a locuit în continuare la hotel fără să plătească vreo chirie.

Anul trecut, în iulie, instanța a dat însă câștig de cauză hotelului, pe motiv că între cele două părți nu există un contract de închiriere.

Dar Barreto nu s-a mulțumit să locuiască gratis la hotel. Potrivit procurorilor, timp de ani întregi, Barreto s-a prezentat în mod fals drept proprietarul hotelului și a încercat să profite de pe urma clădirii, inclusiv înregistrând hotelul sub numele său la Departamentul pentru Protecția Mediului al orașului, în încercarea de a obține controlul asupra conturilor bancare ale hotelului.

În 2019, Biserica Unificării l-a dat în judecată pe Barreto pentru că s-a prezentat ca proprietar al hotelului pe LinkedIn și a încărcat un act fals pe un site al orașului. Cazul este în derulare și, între timp, Barreto a primit ordin să nu mai afirme că deține imobilul.

Poliția l-a arestat pe Mickey Barreto în februarie și l-a acuzat că a depus înregistrări frauduloase în registrele municipalității, după ce a încercat să revendice proprietatea asupra hotelului.

„Mickey Barreto a revendicat în mod repetat și fraudulos dreptul de proprietate asupra unuia dintre cele mai emblematice repere ale orașului, hotelul New Yorker”, a declarat Alvin Bragg, procurorul districtului Manhattan.

Barreto se confruntă acum cu 24 de capete de acuzare, inclusiv 14 capete de acuzare pentru fraudă. Dacă va fi găsit vinovat, ar putea fi condamnat la câțiva ani de închisoare.

În perioada sa de glorie, hotelul New Yorker a fost faimos și a găzduit mulți demnitari și celebrități, inclusiv Muhammad Ali și John F. Kennedy.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri