Un bărbat a rămas blocat în noroi în Alaska și s-a înecat după ce mareea a ajuns la el înaintea salvatorilor

Data publicării:
Turnagain Arm
Turnagain Arm, Alaska. Sursa foto: Profimedia IMages

Un bărbat de 20 de ani din statul american Illinois a murit duminică seară, după ce a rămas blocat în zona Turnagain Arm din Alaksa și salvatorii nu au reușit să ajungă la el înainte să vină mareea, informează Anchorage News Daily.

Turnagain Arm este o cale navigabilă în partea de nord-vest a Golfului Alaska. Este una dintre cele două ramuri înguste de la capătul de nord al Cook Inlet, cealaltă fiind Knik Arm. Turnagain este supus climei extreme și a unor intervale mari de maree.

Zachary Porter se deplasa împreună cu un grup de prieteni când a rămas blocat în noroi, în jurul orei 18. Unul dintre prietenii lui a sunat imediat la numărul de urgență 911. În acel moment, Porter se afla la 20-30 de metri de țărm, a declarat șeful pompierilor din Girdwood, Michelle Weston.

La sosirea salvatorilor, tânărul se afla prins până la mijloc în noroi, a spus Austin McDaniel, un reprezentant la poliției locale. Patru unități de pompieri din Girdwood au sosis la fața locului, alături de două elicoptere, pentru a ajuta echipajele de pompieri din Hope.

Prietenii tânărului au încercat să-l scoată din noroi, la fel și salvatorii când au ajuns, însă mareea l-a acoperit de apă înainte de ora 18.45.

Echipajele de salvatori din Girdwood au ajuns la fața locului când victima era deja acoperită de apă. Trupul tânărului a fost recuperat luni dimineață, în jurul orei 6.

Ultimul caz asemănător a avut loc în urmă cu 30 de ani, în 1988, când o tânără de 18 ani a rămas blocată în noroi și a murit, scrie presa locală.

Șeful pompierilor din Girdwood, Michelle Weston, spune că țărmurile și mareea din jurul orașului Anchorage sunt foarte periculoase. Noroaiele au consistența nisipurilor mișcătoare și oamenii pot rămâne captivi în ele. Ele sunt impredictibile și locurile sigure de staționat se pot schimba. Totodată, mareea vine rapid. Un bărbat a murit în 2013 când a fost surprins de venirea apei în timp ce se deplasa între Anchorage și Fire Island.

În general, departamentul de pompieri din Girdwood salvează câteva persoane din noroi în fiecare an. Pompierii folosesc un dispozitiv special care pulverizează apa sau aer cu presiune mare în noroc pentru a-l fractura și extrage captivul.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri