"Nu puteam să respir". Un puternic miros misterios din Rusia a acaparat zona de coastă de la Sankt Petersburg la Helsinki

Data publicării:
imagine din helsinki
Un puternic miros a cărui cauză nu a putut fi stabilită, dar care venea din Rusia, a fost raportat în regiunea din jurul capitalei Finlandei, Helsinki, FOTO: Profimedia Images

Un puternic miros a cărui cauză nu a putut fi stabilită, dar care venea din Rusia, a fost raportat în regiunea din jurul capitalei Finlandei, Helsinki, a anunțat duminică departamentul de intervenție de urgență al orașului.

Mirosul a fost resimțit pe o suprafață de cel puțin 60 de kilometri pătrați, de-a lungul coastei de sud a Finlandei. Potrivit primelor informații, mirosul seamănă cu cel de sulf sau cauciuc ars, potrivit departamentului citat de Independent.

„În Helsinki și regiunea Uusimaa s-a simțit din când în când un miros puternic. Serviciul de intervenție și alte autorități fac investigații în prezent. Conform informațiilor obținute după măsurătorile asupra calității aerului făcute de Institutul Meteorologic Finlandez, mirosul nu prezintă un risc pentru sănătate. Autoritățile vor colabora în realizarea investigaților”, potrivit unui mesaj postat pe rețeaua socială X.

Presa rusă Fontanka a raportat duminică că locuitorii din mai multe zone din Sankt Petersburg, cel mai apropiat oraș rusesc de Finlanda, s-au plâns și ei de un miros neplăcut, comparându-l cu cel de gaz, gunoi sau cauciuc ars.

„A ajuns pe insula Vasilyevsky. Miroase ca un amestec de gunoi, cauciuc ars și ars. M-am trezit la 7 dimineața din cauza mirosului, am închis toate ferestrele”, a scris pe o rețea socială Dasha Nukolova.

„Da, nici la Primorskaya nu poți respira, e un miros groaznic, ca de gaz. M-am trezit cu o durere de cap și nu puteam să respir”, a scris și Masha Artamonova.

Potrivit autorităților locale citate de Fontanka, stațiile de monitorizare nu au înregistrat valori peste nivelurile admise de poluare a aerului.

Un comitet de management de mediu din Rusia a susținut, de asemenea, că cele mai apropiate stații de monitorizare a aerului nu au înregistrat un nivel excesiv poluant.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri