Rebelii Houthi anunţă că au lansat rachete şi drone asupra unor nave britanice, americane şi israeliene

Data actualizării: Data publicării:
nava cargo
Foto: Profimedia

Rebelii houthi din Yemen au declarat că au lansat rachete şi drone asupra unor nave britanice, americane şi israeliene, în cele mai recente atacuri din campania lor în sprijinul palestinienilor în războiul din Gaza, relatează Reuters.

Duminică, rebelii houthi au afirmat că au vizat o nava britanică şi un număr de fregate americane în Marea Roşie, în timp ce în Marea Arabiei şi Oceanul Indian au atacat doua nave israeliene care se îndreptau spre porturi israeliene.

Operaţiunile au avut loc în ultimele 72 de ore, a spus purtătorul de cuvânt militar al houthi, Yahya Saree, într-o declaraţie televizată, fără a da alte detalii despre atacuri, potrivit Agerpres.

Puţin mai devreme, firma britanică de securitate Ambray a comunicat că a primit informaţii ce semnalau că o navă a fost atacată duminică în Golful Aden, la circa 102 mile marine sud-vest de Mukalla, Yemen.

„Navele din apropiere sunt sfătuite să dea dovadă de prudenţă şi să raporteze orice activitate suspectă”, a transmis firma britanică.

Într-un incident separat, o rachetă a căzut în imediata apropiere a unui vas în Golful Aden duminică, la 59 mile marine de portul yemenit Aden, dar nu au fost semnalate daune sau victime, a indicat agenţia britanică UKTMO (United Kingdom Maritime Trade Operations).

Niciunul din aceste anunţuri nu conţine alte detalii. Nu este clar deocamdată dacă atacurile raportate de agenţiile britanice sunt aceleaşi cu cele anunţate de houthi.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri