Galerie Foto Cehii au ieşit să sărbătorească cu bere relaxarea restricţiilor

Data actualizării: Data publicării:
Czech Republic Further Eases Its Coronavirus Lockdown
Foto: GettyImages

Cehii au ieşit, luni, să sărbătorească cu bere relaxarea restricţiilor impuse în contextul epidemiei. Decizia de redeschidere a localurilor a fost, de altfel, una dintre cele mai aşteptate în planul măsurilor de relaxare adoptat de guvern.

Autorităţile au permis şi redeschiderea unor şcoli, saloare de coafură, mall-uri şi cinematografe, dar şi muzee şi galerii. Guvernul a dat undă verde pentru desfăşurarea nunţilor şi evenimentelor culturale şi religioase la care pot participa maximum o sută de persoane. Totodată, echipele sportive pot să îşi reia antrenamenentele obişnuite, potrivit Mediafax.

Foto:: GettyImages
Foto:: GettyImages

Fotografii: GettyImages

Însă pentru majoritatea cehilor, care ocupă primul loc în topul consumatorilor de bere din lume, redeschiderea teraselor şi berăriilor a fost punctul forte din planul guvernamental de relansare a economiei în etape.

„Având în vedere că berea este în sfârşit servită în halbă şi nu într-un pahar din plastic la o fereastră, este absolut grozav”, a spus Ivan Verner, sorbind dintr-o Pilsner Urquell la celebra terasă U Pinkasu din centrul oraşului Praga.

Din cauza măsurilor de restricţie, domeniul industrial din Cehia a ajuns la cel mai mic nivel de la criza financiară globală din 2009, însă ţara pare că se îndreaptă uşor spre o stare de normalitate. Guvernul a promis un pachet de măsuri de sprijinire a companiilor, însă acestea spun că procedura de solicitare a subvenţiilor este complicată.

Autorităţile din Cehia au relaxat, de luni, şi restricţiile de circulaţie, permiţând locuitorilor din afara UE să intre în ţară dacă pot face dovada unui test COVID-19 negativ şi se angajează în anumite domenii, precum cel de sănătate publică. Au început să circule şi trenurile şi autobuzele cu rute în străinătate, iar Czech Airlines a anunţat că va relua, din 18 mai, zborurile spre Amsterdam, Frankfurt, Paris şi Stockholm.

Până în prezent, Cehia a raportat 8.123 de pacienţi infectaţi cu coronavirus şi 280 de decese, cu mult mai puţine decât ţările vecine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri