Decizie la București: Ursula von der Leyen s-a înscris pentru a fi candidatul PPE la șefia Comisiei Europene

Data publicării:
EPP Group Meeting At European Parliament - Brussels
Ursula von der Leyen vrea să obțină un nou mandat ca președinte al Comisiei Europene. Foto: Profimedia Images

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat marți că Adunarea Politică a Partidului Popular European de la București a acceptat înscrierea Ursulei von der Leyen în competiția pentru alegerea candidatului PPE la funcția de președinte al Comisiei Europene, votul urmând să aibă loc joi.

„Este oficial: tocmai am acceptat, în Adunarea Politică a Partidului Popular European de la București, înscrierea Ursulei von der Leyen în competiția pentru alegerea candidatului PPE la funcția de președinte al Comisiei Europene. Candidatura sa va fi supusă votului Congresului PPE joi, 7 martie, la ora 10.00”, a afirmat Siegfried Mureșan.

Peste 2000 de delegați și cei mai importanți șefi de stat și de guverne ai celui mai important partid european se află, pentru trei zile, la București, unde are loc Congresul PPE, care va stabili ca Ursula von der Leyen să fie candidatul popularilor pentru al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene. Însă, surse politice au declarat pentru Digi24.ro că la acest Congres se vor negocia și celelalte funcții importante din structura viitoare europeană, între care și cele țintite de România, și mai ales de Președintele Klaus Iohannis.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri