Europa va trebui să se înarmeze timp de 10 ani ca să fie pregătită să se apere împotriva Rusiei

Data publicării:
Tancuri Leopard 2 în Germania
Șeful Rheinmetall a avertizat că stocurile de muniție ale Europei sunt aproape epuizate după ce cantități foarte mari au fost trimise în Ucraina. Foto: Profimedia Images

Europa va avea nevoie să se înarmeze timp de 10 ani ca să se poată apăra împotriva Rusiei, potrivit șefului celui mai mare producător de arme din Germania, Rheinmetall, scrie BBC.

Armin Papperger a spus că rezervele de muniție sunt aproape „goale”. El a făcut aceste comentarii în timpul vizitei cancelarului german Olaf Scholz cu ocazia ceremoniei de punere a pietrei de temelie a unei noi fabrici de armament în Saxonia Inferioară.

Printre invitați s-au numărat și ministrul apărării Boris Pistorius și prim-ministrul danez Mette Frederiksen.

Cu doar o zi în urmă, Donald Trump a făcut o remarcă ce a alarmat toată Europa. Fostul președinte american a declarat că i-a transmis unui alt lider de stat că SUA nu va veni în ajutorul altor membri NATO dacă aceștia nu își ating ținta de cheltuieli bugetare alocate apărării și că ar încuraja chiar alte țări precum Rusia să „facă ce naiba vor”.

Rheinmetall a anunțat că va investi peste 300 de milioane de dolari în noua fabrică, unde se vor produce până la 200.000 de obuze de artilerie pe an.

„O să fim bine în trei, patru ani, dar ca să fim cu adevărat pregătiți, avem nevoie de 10 ani”, a spus Papperger. „Vrem să producem 1,5 milioane de proiectile în Europa.”

New ammunition factory from Rheinmetall
Armin Papperger, șeful Rheinmetall, împreună cu cancelarul german Olaf Scholz și ministrul apărării Boris Pistorius. Foto: Profimedia Images

Papperger a avertizat că stocurile de muniție ale Europei au rămas aproape epuizate după ce cantități foarte mari au fost trimise în Ucraina.

„Cât timp avem război, trebuie să ajutăm Ucraina, dar mai târziu vom avea nevoie de 5 ani minim și 10 ani pentru a umple cu adevărat rezervele de muniție”, a mai spus șeful Rheinmetall.

Cu toate că țările europene au început să investească mai mult în apărare de când Rusia a invadat Ucraina, „într-un conflict convențional, europenii nu vor putea să se apere fără ajutorul Statelor Unite”, potrivit analiștilor de la Institutul German pentru Afaceri Internaționale și de Securitate.

Valoarea acțiunilor Rheinmetall a fost într-o creștere constantă de la începutul războiului din Ucraina.

Citește și: Serviciile de informații din Estonia spun că Rusia se pregătește de o confruntare militară cu Occidentul

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri