Schimb de focuri în timpul unei percheziţii, soldată cu mai mulţi morţi şi răniţi, printre care și un polițist, în Belgia

Data actualizării: Data publicării:
politie si banda de restrictii in belgia
Schimb de focuri în timpul unei percheziţii, soldată cu mai mulţi morţi şi răniţi, printre care și un polițist, în Belgia. Foto: Profimedia

Un poliţist a fost ucis luni la Charleroi, în sudul Belgiei, în timpul unei percheziţii în cadrul unei anchete pentru trafic de arme şi droguri, iar suspectul a fost rănit mortal în timpul unui schimb de focuri, a anunţat Parchetul acestui oraş valon, informează AFP.

Alţi doi poliţişti au fost răniţi în timpul schimbului de focuri, iar starea unuia dintre ei este critică, a precizat în timpul unei conferinţe de presă procurorul oraşului Charleroi, Vincent Fiasse.

Drama s-a produs la scurt timp după sosirea, în jurul orei locale 06:30 (05:30 GMT), a unei echipe a unităţilor speciale ale poliţiei federale, însărcinată de un judecător de instrucţie să percheziţioneze domiciliul suspectului, notează AFP, citată de Agerpres.

Acesta i-a primit pe poliţişti având o armă în mână, din spatele unei uşi întredeschise, de unde el practic şi-a golit încărcătorul asupra lor, a explicat procurorul.

Unul dintre poliţişti a fost ucis imediat şi întăriri au trebuit să intervină pentru a putea pătrunde în casă. Găsit rănit în interiorul casei, suspectul a murit în urma rănilor suferite în timpul dimineţii, după ce a fost transferat la spital.

Potrivit lui Vincent Fiasse, poliţiştii acţionau în cadrul unei anchete declanşate la Charleroi pentru asociere în scop criminal, trafic de stupefiante, trafic de vehicule şi trafic de arme.

Era vorba de o percheziţie întărită dat fiind profilul suspectului, a subliniat procurorul, fără a preciza numărul poliţiştilor care au intervenit la faţa locului.

Prim-ministrul belgian Alexander De Croo, precum şi miniştrii justiţiei şi al afacerilor interne au prezentat condoleanţe familiei poliţistului ucis, care avea 36 de ani, potrivit mass-media.

Munca forţelor noastre de ordine, în serviciul populaţiei, merită tot respectul. A le lua drept ţintă este ruşinos şi nu va rămâne niciodată nepedepsit, a reacţionat pe reţeaua X, Alexander De Croo.

Aceasta este o zi neagră pentru poliţia belgiană, a reacţionat la rândul său Eric Snoeck, şeful interimar al poliţiei federale.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri