Un lac va fi secat în căutarea unui ''monstru'' mâncător de lebede

Data publicării:
lebede

Un prădător misterios acuzat că a înfulecat pui de lebădă într-un lac din apropierea orașului Karlsruhe din sud-vestul Germaniei este de negăsit în ciuda eforturilor de căutare în masă depuse sâmbătă, informează DPA, citată de Agerpres.

"Au fost găsite câteva exemplare mici de șalău, dar cu siguranță nu specii de mari pești prădători", a spus un angajat din Ettlingen, oraș situat la circa 10 kilometri de Karlsruhe.

Creatura, numită "Monstrul Hornbachsee" de către mass-media locală, terorizează familiile de lebede și alte animale de luni de zile, determinând autoritățile orașului să sece lacul. Un somn mare sau o specie similară de pește au fost suspectate că se află în spatele dispariției puilor de lebădă.

Aproximativ 500 de observatori au venit să se uite, în timp ce pescari profesioniști și amatori au căutat sâmbătă în apele lacului. Lebedele au urmărit și ele spectacolul cu interes, potrivit relatărilor locale.

"Profesioniștii spun că, judecând după numărul mare de pește obișnuit pe care l-au prins, care constituie de obicei hrană pentru peștii mai mari, au estimat că probabil nu există o specie de pradă în apă", a spus angajatul.

Un biolog din domeniul pescuitului care a participat la operațiunea de căutare a avut totuși o teorie diferită despre cel mai probabil vinovat: vulpile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri