Un tren din India scăpat de sub control a circulat 70 de kilometri fără conductor

Data actualizării: Data publicării:
tren india
Trenul s-a deplasat cu o viteză de aproape 100 km/h și a reușit să traverseze aproximativ cinci stații înainte de a fi oprit. Foto: Profimedia Images

Compania indiană de căi ferate a dispus o anchetă după ce un tren de marfă a parcurs peste 70 de kilometri fără a avea conductor. Videoclipurile care s-au ăspânditr pe rețelele sociale prezintă trenul trecând cu mare viteză pe lângă mai multe stații. Trenul s-a deplasat cu o viteză de aproape 100 km/h și a reușit să traverseze aproximativ cinci stații înainte de a fi oprit, transmite BBC.

Potrivit relatărilor, duminică, trenul a circulat fără mecanic de la Kathua, în Jammu și Kashmir, până în districtul Hoshiarpur din Punjab.

Căile ferate spun că trenul a fost oprit și că nimeni nu a fost rănit. Oficialii au declarat pentru agenția de știri Press Trust of India (PTI) că incidentul a avut loc duminică, între orele 07:25 și 09:00, ora locală.

Trenul cu 53 de vagoane, care transporta pietriș, se îndrepta din Jammu spre Punjab când s-a oprit în Kathua pentru schimbarea echipei.

Oficialii au declarat că trenul a început să se deplaseze pe o pantă de pe calea ferată după ce mecanicul și asistentul său au coborât.

Trenul s-a deplasat cu o viteză de aproape 100 km/h și a reușit să traverseze aproximativ cinci stații înainte de a fi oprit.

La scurt timp după ce au fost alertați cu privire la trenul în mișcare, oficialii au închis trecerile de cale ferată de-a lungul traseului său.

"Trenul a fost oprit după ce un agent feroviar a pus blocuri de lemn pe șine pentru a bloca trenul", au declarat oficialii pentru PTI. Blocurile de lemn au ajutat la reducerea vitezei trenului.

Oficialii au declarat pentru PTI că încearcă să identifice motivul exact al deplasării trenului după ce acesta s-a oprit la Kathua pentru a evita astfel de incidente pe viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri