Galerie Foto Cum arată cea mai scumpă mașină din lume, care s-a vândut cu 135 de milioane de euro în Germania 

Data actualizării: Data publicării:
masina vazuta de sus
Un Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe, din 1955, s-a vândut la licitație cu 135 de milioane de euro FOTO: Profimedia Images

Cea mai scumpă mașină din lume s-a vândut luna aceasta la o licitație din Germania cu suma amețitoare de 135 de milioane de euro. Mașina, un Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe, din 1955, a fost achiziționată de un colecționar privat.

Mașina, un reper în istoria automobilelor, este o raritate absolută, fiind una dintre cele două prototipuri construite la vremea respectivă. Numită după creatorul ei, inginerul Rudolf Uhlenhaut, este considerată a fi una dintre cele mai bune exemple de inginerie auto și design de către experți și entuziaști din domeniul auto din întreaga lume, relatează Bloomberg.

Un Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe, din 1955, s-a vândut la licitație cu 135 de milioane de euro FOTO: Profimedia Images
Un Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe, din 1955, s-a vândut la licitație cu 135 de milioane de euro FOTO: Profimedia Images

„300 SLR Uhlenhaut Coupes este un reper în dezvoltarea mașinilor sport. Decizia de a vinde una dintre aceste două mașini sport unice a fost luată dintr-un raționament foarte sănătos - pentru a spriji o cauză bună. Încasările din licitație vor finanța un program de burse. Prin „Fondul Mercedes-Benz” dorim să încurajăm o nouă generație să calce pe urmele inovatoare ale lui Rudolf Uhlenhaut și să se dezvolte tehnologii noi”, a declarat Ola Källenius, CEO al Mercedes-Benz Group AG.

„În același timp, obținând cel mai mare preț plătit vreodată pentru un vehicul, această mașină este de departe cea mai valoroasă din lume”, a mai spus acesta.

Astfel, încasările din licitație vor fi direcționate către finanțarea unor studenți talentați și cu viziune, dar cu posibilități materiale reduse, care nu-și pot finanța proiectele de cercetare.

Autoturismul a fost vândut pe 5 mai, la o licitație care a avut loc la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart, organizată în cooperare cu renumita casă Sotheby’s. Invitații au fost clienți Mercedes-Benz și colecționari internaționali de mașini și artă, „care împărtășesc valorile corporative ale Mercedes-Benz”.

300 SLR Uhlenhaut Coupe a făcut parte dintr-o colecție de vehicule non-publică ce aparține Mercedes-Benz Classic, care include peste 1.100 de automobile din perioada 1886 și până în zilele noastre.

Colecționarul privat care a cumpărat-o a acceptat să expună public mașina cu anumite ocazii speciale.

Cel de-al doilea autoturism 300 SLR Uhlenhaut Coupe rămâne în proprietatea companiei și va fi expus la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri