HP lansează un smartphone inedit

Data publicării:
telefon hp

Într-o perioada în care aproape nimeni nu mai construieşte telefoane cu Windows, HP îşi joacă asul din mânecă. Cu ocazia Mobile World Congress, ce are loc în această săptămâna în Barcelona, gigantul IT a dezvăluit modelul Elite x3, un smartphone high end care rulează Windows 10 şi îşi propune să ţină loc şi de telefon şi de laptop.

Elite x3 este un phablet în toată regulă: ecranul de 6 inchi cu rezoluţie quad HD şi procesorul Snapdragon 820 cu 4 giga de RAM îl transformă într-o maşinărie greu de înfrânt la capitolul performanţă. Telefonul dispune şi de o memorie internă de 64 de giga ce poate fi extinsă până la 2 tera folosind un card microSD.

Printre funcţiile mai neobişnuite ale terminalului se numără şi cititorul de amprentă, precum şi cel care identifică utilizatorul după o scanare atentă a irisului. Bateria este generoasă şi suportă încărcare wireless. Ce este însă foarte interesant la acest telefon este felul în care a fost gândit în jurul funcţiei Continuum.

Aceasta permite device-urilor care rulează Windows 10 să se conecteze cu uşurinţă la un ecran mai mare şi să funcţioneze ca un desktop în toată regula cu tot cu mouse şi tastatură. Această funcţie poate schimba complet dinamica pieţei de laptopuri sau de tablete şi poate reprezenta un argument important în favoarea unui Windows Phone.

Preţul pentru Elite x3 nu a fost încă anunţat şi nici nu se ştiu pieţele pe care device-ul va fi disponibil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri