Foto Jocurile Olimpice Tokyo. Larisa Iordache are probleme la gleznă și renunță la concursul individual compus

Data actualizării: Data publicării:
larisa iordache saritura pe barna la antrenamente
Larisa Iordache se antrenează pentru a concura la proba de bârnă la Jocurile Olimpice de la Tokyo Foto: Facebook Federația Română de Gimnastică

Gimnasta Larisa Iordache va participa la Tokyo doar la proba de la bârnă, nu și la concursul individual compus, din cauza unor probleme pe care le are la gleznă.

Mă doare foarte rău glezna. Durerile sunt foarte greu de suportat”, a explicat sportiva, potrivit Federației Române de Gimnastică.  „Am avut antrenament şi în sala de competiţii, iar bârna pe care vom concura îmi place foarte mult. Sper ca în calificări să am o zi bună, să fiu liniştită când mă voi prezenta în faţa arbitrelor”, a transmis Larisa Iordache.

larisa iordache barna - federatie
Larisa Iordache va concura doar în proba de bârnă la Jocurile Olimpice de la Tokyo Foto: Facebook Federația Română de Gimnastică

Astfel, după retragerea Larisei Iordache (25 de ani), România mai are acum o singură gimnastă la individual compus, pe Maria Holbură.

Competiția la gimnastică feminină va începe la 25 iulie.

Marian Drăgulescu (40 de ani) a intrat, miercuri, pentru prima oară în impozanta sală Ariake Gymnasium Centre, la antrenamentul pe podium, alături de ceilalţi gimnaşti care vor concura în prima subdiviziune de calificări, informează Agerpres.

La sfârşitul antrenamentului, Drăgulescu era mulţumit: „Am două sărituri încă foarte valoroase în acest moment. Mai am de muncit încă două zile pentru a pune la punct ultimele detalii”.

marian dragulescu la tokyo
Gimnastul Marian Drăgulescu se pregătete să concureze la sărituri la Jocurile Olimpice de la Tokyo Foto: Facebook Federația Română de Gimnastică

Maria Holbură, în vârstă de 20 de ani, cealaltă reprezentantă a României la gimnastică artistică, va concura la toate cele patru aparate: „Trebuie să îmi fac exerciţiile aşa cum le-am făcut şi acasă”, consideră ea. Cei doi antrenori, Lăcrămioara şi Cristi Moldovan, cu care se pregăteşte din luna mai, aşteaptă de la ea un concurs fără ratare.

Larisa Iordache şi Maria Holbură vor avea antrenamentul pe podium joi, 22 iulie, în intervalul orar alocat celei de-a treia subdiviziuni. Ca şi în calificări, ele vor începe acomodarea la bârnă.

Marian Drăgulescu este primul care va intra în competiţie, calificările fiind programate pe 24 iulie, iar el va evolua în a patra rotaţie din prima subdiviziune. Iordache şi Holbură vor evolua pe 25 iulie, în cea de a treia subdiviziune.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri