Elena Udrea, reținută de procurorii DNA. Fostul ministru află azi dacă va fi arestată preventiv 

Data publicării:
udrea-catuse-Mediafax Foto-Octav Ganea

Actualizare 23.05. Elena Udrea a ajuns în arestul Poliției Capitalei. Ea va afla miercuri dacă va fi arestată preventiv.

Foto: Mediafax

Udrea a ieșit încătușată de la DNA, dar a ajuns fără cătușe la arestul Poliției Capitalei.


Actualizare 22.50. Elena Udrea a părăsit, după mai bine de 10 ore, sediul Direcției Naționale Anticorupție. Fostul ministru va ajunge în arestul Poliției Capitalei. „Poți pune cătușe Elenei Udrea, dar nu poți pune cătușe adevărului”, a declarat Elena Udrea la ieșirea de la DNA.


„A fost reținută Elena Udrea? Vă așteptați la altceva? S-a emis ordonanța? Da.

Este vorba de dosarul disjuns din Microsoft, și este vorba de o reținere de 24 de ore pentru două fapte de trafic de influență și o faptă de spălare de bani.

Doamna Udrea a dat declarații pentru cele șapte acuzații inițiale, s-a apărat. Audierile au durat trei ore, restul a fost studiu de dosar.

Elena Udrea nu a făcut niciun denunț, pentru că nu are cunoștințe de fapte penale pe care să le denunțe”, a declarat la ieșirea din sediul DNA Marius Sebastian Sfridlea, avocatul Elenei Udrea.


Elena Udrea, foto: Mediafax

„În completarea comunicatelor 162, 164 din 29 ianuarie 2015 și 230 din 4 februarie 2015, privind suspiciunea săvârșirii unor fapte de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de licențiere IT, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

- trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea);
- trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); 
- trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro); 
- spălare de bani. 

Inculpatei UDREA ELENA GABRIELA i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, se arată într-un comunicat de presă al procurorilor DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri