Motivele arestării judecătoarei V. Cîrstoiu

Data publicării:
veronica cirstoiu mita milion judecatoare 5934147-Mediafax Foto-Silviu Matei 1-1

Completul Curții de Apel București a dispus arestarea judecătoarei Veronica Cîrstoiu, după ce au studiat dosarul întocmit de procurorii DNA. Ea a fost reținută, după ce a fost interceptată cu ajutorul investigatorilor sub acoperire, cu care s-a întâlnit la un coafor.

„Din actele de urmărire penală efectuate ulterior, în legătură cu circumstanţele reale care fac obiectul faptei prezentate la punctul 2.1., a rezultat că, în ziua de 24.07.2013, la solicitarea învinuitei DASCĂLU ADRIANA, investigatorul sub acoperire T.R. s-a deplasat la biroul învinuitei. Aceasta i-a precizat investigatorului sub acoperire că s-a întâlnit, în seara precedentă, cu judecătorul CÎ

Motivele arestării judecătoarei V. Cîrstoiu

RSTOIU VERONICA (la care s-a referit în discuţie, potrivit regulii stabilite anterior, cu apelativul „I.”) şi că a stabilit cu acesta o întâlnire, în jurul orei 15:00, la un coafor din Bucureşti, pentru transmiterea „semnului” promis. În aceleaşi împrejurări, învinuita DASCĂLU ADRIANA l-a informat pe investigatorul sub acoperire cu privire la faptul că „semnul” care îi va fi transmis la coafor de către judecătorul CÎRSTOIU VERONICA va consta în aceea că, în momentul în care se vor întâlni, respectivul magistrat va rosti fraza „ce face M.?””, se arată în motivare.

„Pentru transmiterea semnului, învinuita DASCĂLU ADRIANA a menţionat că s-a convenit să meargă împreună cu investigatorul sub acoperire, în dimineaţa de 17.07.2013, la sediul Curţii de Apel Bucureşti, în sala de şedinţă în care se va afla completul din care face parte judecătorul CÎRSTOIU VERONICA. Învinuita DASCĂLU ADRIANA a specificat că „semnul” ce va fi transmis va consta în aceea că, după aproximativ cinci minute din momentul în care ea şi investigatorul sub acoperire vor intra în sala de şedinţă, judecătorul CÎRSTOIU VERONICA îşi va aranja cu ambele mâini părul în zona superioară a capului, după care le va zâmbi. După primirea acestui „semn”, conform celor stabilite de către învinuita DASCĂLU ADRIANA, investigatorul sub acoperire ar fi trebuit să îi remită suma de 100.000 euro”, se mai arată în motivare.

În motivare este menționat și faptul că judecătoarea ar fi primit 630.000 de euro de la Dinel Staicu.

„Din ansamblul probaţiunii administrate, a rezultat că, în cursul lunii februarie 2012, CÎRSTOIU VERONICA, în calitate de judecător la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală, a pretins, prin intermediul învinuitei DASCĂLU ADRIANA, suma de 1.000.000 euro, din care a primit, cu ajutorul aceluiaşi complice, aproximativ 630.000 euro de la numitul S.D., prin medierea altor persoane. Pretinderea şi primirea acestor foloase s-a realizat în scopul facilitării de către judecătorul CÎRSTOIU VERONICA, ca membru al completului care a fost învestit să soluţioneze dosarul având ca obiect contestaţia în anulare formulată de S.D., a obţinerii unei hotărâri favorabile acestuia”, se arată în document.

În 9 august, Curtea de Apel București a decis arestarea preventivă a judecătorei Veronica Cîrstoiu și a fiului său, Florin Cergan. 

Judecătoarea este acuzată de luare de mită și complicitate de trafic de influență, iar fiul său este acuzat de complicitate la trafic de influență.

Procurorii spun că judecătoarea ar fi cerut prin intermediari peste 1 milion de euro pentru a da o soluție favorabilă într-un dosar penal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri