O. Silaghi, la DNA: Mi se pare ciudat să fie domnul Iordache atât de idiot să îmi dea bani pentru un contract deja reziliat

Data publicării:
5231639395f9cf6706000000

Actualizare 13.34. Întrebat ce a declarat în fața procurilor, Ovidiu Silaghi a răspuns: „... faptul că mi se pare ciudat să fie domnul Iordache atât de idiot încât să ofere bani pentru un contract care era deja reziliat la momentul în care el spune că îmi oferea bani și reziliarea acelui contract, știa și el foarte bine, avea la bază o cercetare a Corpului de control, o cercetare a Corpului de control al primului ministru, o cercetare a DLAF, o sesizare făcută de la Bruxelles, nu era dânsul chiar atât de naiv să creadă că se poate dezrezilia un contract și nici nu se poate dezrezilia un contract”.

Actualizare 12.25. Ovidiu Silaghi a spus, la intrarea la audieri, că este pregătit să răspundă întrebărilor procurorilor. El a fost chemat să dea o declarație, în calitate de inculpat.

Actualizare 11.15. Fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a ajuns la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Procurorii spun că acesta ar fi primit 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache. Banii ar fi fost luaţi pentru a interveni la persoane cu funcţii de decizie din Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în sprijinul unui contract al firmei omului de afaceri.

Banii ar fi fost luaţi pentru ca un contract dintre firma omului de afaceri și CNADNR să nu fie reziliat.

În urmă cu două săptămâni, atunci când fostul ministru al Transporturilor a venit la DNA pentru a fi informat oficial că s-a început urmărirea penală pe numele său, avocatul său a anunțat că s-a stabilit pentru astăzi data la care Ovidiu Silaghi să dea o declarație în acest dosar.

De fiecare dată când a fost întrebat cu privire la denunțul făcut de Nelu Iordache pe numele său, Ovidiu Silaghi a respins acuzațiile și a spus că nu a acceptat niciodată bani de la omul de afaceri pentru a-l favoriza în vreun fel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri