C. Antonescu: Dacă se rupe USL, premierul ar trebui să-și dea demisia

Data publicării:
ponta si antonescu resized mediafax-3

„Domnul Ponta trebuie să se hotărască şi în cazul în care nu mai doreşte să respecte această hotărâre a Congresului să declanşeze un nou Congres sau, în fine, prin modalităţile pe care i le permite statutul, să anuleze această hotărâre. Dacă cineva crede că Antonescu o să meargă pe brânci se înşală amarnic”, a declarat Crin Antonescu pentru gandul.info.

Reporter: Credeţi că Ponta trebuie să-şi dea demisia?

Crin Antonescu: Sigur da. 

Amenințări de ambele părți

Se poate spune că a început războiul în USL, vin amenințări de ambele părți. Până acum, unii social-democrați amenințau și spuneau că e posibil ca baza partidului să nu îl mai susțină pe Antonescu la prezidențiale. Aseară Ponta declara „Nu putem să îl susținem cu forța”.

Astăzi, Crin Antonescu a lansat un avertisment către premier că e posibil ca PNL să nu îl mai susțină pentru a ocupa funcția de premier. E prima dată când liberalii îl amenință pe Victor Ponta.

Crin Antonescu i-a sugerat lui Victor Ponta că dacă nu mai vrea colaborarea, nu poate face altceva decât să organizeze un congres în care să rupă protocolul USL. Dacă face acest lucru, premierul ar trebui să își dea demisia de la Palatul Victoria, a spus Crin Antonescu.

El a mai spus că miniștrii PNL nu pot fi controlați de premier, că PNL nu va sta cu mâna întinsă la ușa PSD și îl numea pe premier ipocrit că a declarat că nu l-a atacat niciodată.

Victor Ponta: Niciodată nu s-a pus problema ruperii USL

Niciodată noi nu am pus problema ruperii USL. Dimpotrivă, eu, PSD şi PNL facem toate eforturile să realizăm ceea ce am promis oamenilor şi am colaborat foarte bine. Noi întotdeauna ne-am ţinut angajamentele scrise sau nescrise şi niciodată nu le-am încălcat”, a postat premierul Victor Ponta pe pagina de Facebook.

Prim-ministrul a mai spus, într-o emisiune televizată, că în ultimele 24 de ore nu a „apucat” să discute cu Antonescu, dar că are un dialog cu acesta. Acesta a mai adăugat că se va întâlni săptămâna viitoare cu liderii PSD din teritoriu pentru a discuta despre situaţia politică, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional, dar va evita orice conflict public.

Zgonea: Antonescu este un coleg foarte bun, a avut o reacţie emoţională. USL e o alianţă pragmatică

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că preşedintele Senatului, liderul liberal Crin Antonescu, „este un coleg foarte bun” şi că alianţa USL este „pragmatică”.

Am spus că este o declaraţie emoţională a domnului Antonescu, pe care o iau ca atare, este un coleg foarte bun, n-am ce să reproşez, am mers foarte bine până acum şi nu afectează nici activitatea pe care o avem în cele două Camere, chiar echipele lucrează bine împreună şi în comisii, suntem pragmatici, este o alianţă pragmatică care până acum şi-a îndeplinit obiectivele în faţa electoratului”, a precizat Valeriu Zgonea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri