Crin Antonescu: Deci nu putem spune că ne plictisim în țara asta...Bine că n-am plecat când eram tânăr!

Data publicării:
crin antonescu RESIZE -Mediafax Foto-Octav Ganea-2

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a părut sincer amuzat și de nedumerit de ideea convocării unor consultări tehnice pe punctele din acordul de coabitare încălcate de premier. După un dialog pe această temă cu jurnaliștii, Crin Antonescu a plecat râzând: „Deci nu putem spune că ne plictisim în țara asta. Bine că n-am plecat când eram tânăr!”

Pactul de coabitare a fost semnat de președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta în decembrie 2012, în prezența lui Crin Antonescu și a lui Liviu Dragnea. Pactul, cu care liderul liberal spune că nu a fost de acord, a constituit primul punct de fisură în alianța dintre PSD și PNL.

Președintele Traian Băsescu a declarat săptămâna trecută, după scandalul legat de schimbarea procurorului Lucian Papici, că se gândește să denunțe acest pact, care nu a mai fost respectat în ultimele luni, când atacurile dintre Traian Băsescu și Victor Ponta au devenit tot mai frecvente.

„Am constatat că el a fost încălcat consistent de premier în domenii ca politica externă, independența justiției, statul de drept. De aceea am decis ca înainte de orice altă măsură să declanșez mecanismul de consultare care e prevăzut în acordul de cooperare instituțională, așa că mâine vom începe discuțiile la nivel tehnic pentru o analiză pe punctele pe care le-am enunțat ca fiind încălcări grave ale acordului”, a declarat, luni, șeful statului.

După această declarație, jurnaliștii i-au cerut un comentariu lui Crin Antonescu. Iată cum a decurs dialogul, pe care îl puteți viziona și în materialul video atașat:

Crin Antonescu: Am mai spus. Ce să fac eu? Am eu o treabă cu pactul ăsta? Că nu știu.

(Jurnaliștii încearcă să-i explice)

Crin Antonescu: Domnule, eu nu știu, or fi scris acolo (despre echipele tehnice ale părților - n.r.), eu nu știu ce scrie acolo, i-am spus „nu-l semna” o dată, de două ori, de trei ori, n-a înțeles, am terminat! Nu știu! De unde să știu? Nici nu cunosc conținutul pactului. Echipe tehnice ale cui? (Ale celor două părți, explică jurnaliștii - n.r.) Deci o echipă tehnică din partea președintelui și una din partea prim-ministrului? Și ce: Tehnicieni în ce, ăștia? Și analizează stadiul...(Râde) Nu serios, dar nu glumesc, nu știu și sunt curios. Sunt și eu cetățean, am dreptul să știu, plătesc cablu, ziceți-mi...

Jurnalist: Să-l întrebați pe dl. Ponta să vă lămurească...

Crin Antonescu: Dl. Ponta plecase, n-am mai apucat.

Jurnalist: Deci asta a fost informația, că niște consilieri tehnici, o echipă tehnică să...

Crin Antonescu: Glumiți sau vorbiți serios?

Jurnalist: E o știre dată de președinte...

Crin Antonescu, râzând: Deci nu putem spune că ne plictisim în țara asta...Bine că n-am plecat când eram tânăr!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri