Ce spun primarii despre majorarea taxelor locale, după ce Guvernul le-a dat undă verde

Data publicării:
pendiuc

Edilii din ţară sunt de acord cu această schimbare şi spun că taxele mai mari încasate de la populaţie vor ajuta la dezvoltarea de noi investiţii. De suferit va avea însă, evident, populaţia, şi-aşa împovărată de taxe.

Măsura propusă de guvernanţi este susţinută de primari. Edilii cred că situaţia de până acum, când Executivul stabilea nivelul taxelor şi impozitelor, nu era în interesul comunităţilor locale.

„Guvernul trebuie să vină cu directive, cu precizări generale, iar noi venim cu chestiuni punctuale, așa cum cere interesul localității și cum pot să suporte cetățenii”, spune primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc. Întrebat dacă piteștenii ar trebui să se aștepte la majorări de taxe, edilul a răspuns: „Dacă putem să le menținem ca anul acesta, cu siguranță le vom menține”.

Primarii spun că vor discuta majorarea taxelor locale după ce bugetul pentru anul viitor va fi aprobat.

„Avem nevoie de bani mai mulți pentru că și problemele sunt destul de multe în municipiu. Normal că în condițiile actuale, ținând cont de perioada pe care o traversăm, populația nu primește cu plăcere mărirea taxelor și impozitelor”, susține Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Sunt însă şi primari care nu vor să mărească taxele locale. „Noi nu o să mărim taxele şi impozitele locale. Indexările cu rata inflaţiei pot fi obligatorii, dar majorări de taxe şi impozite nu vom face”, afirmă Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

„La Ploiești, în ceea ce privește persoanele fizice care dețin o singură proprietate, nu se va pune în discuție mărirea taxelor și impozitelor locale”, spune și edilul Ploieștiului, Iulian Bădescu.

Dacă însă măsura se va aplica, de suferit vor avea, evident, contribuabilii. Oamenii nu vor să scoată bani în plus din buzunar. La începutul anului, taxele şi impozitele locale au fost indexate cu 16 la sută, rata inflaţiei din ultimii trei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri