Accidentul din Muntenegru. Autoritățile române verifică actele companiei de transport Gregory Tour

Data publicării:
autocar muntenegru-1

Adrian Ştefănescu, directorul general al Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, a declarat, la Digi24, că se verifică autorizațiile, licența de transport și documentele privind starea tehnică a autocarului care a ajuns în prăpastie.

„Rămâne ca, ulterior, să fie verificate și celelalte autobuze ale firmei. O să verificăm tot ce înseamnă acte necesare desfășurării activității de transport”, a mai spus Adrian Ştefănescu. El a mai precizat că vor fi verificați inclusiv timpii de conducere ai șoferilor.

„Inspecția tehnică se face o dată la șase luni. Pe parcurs, problemele care apar se remediază de operatorii de transport, se verifică din nou, dar pot apărea incidente nedorite pe parcurs”, a precizat directorul general al Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Un autocar cu 47 de oameni la bord a căzut, duminică după-amiază, în canionul Moraca din Muntenegru. Bilanţul provizoriu al victimelor este de 19 morţi, toţi români. 29 de persoane sunt rănite.

„Șoferii nu au avut probleme de când sunt la noi, ambii aveau experiență de minim 10 ani”, a spus Ștefan Grigore, directorul Gregory Tour.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri