Crin Antonescu: La ce să facem referendum? E mai logic ce a propus T. Băsescu privind câinii

Data publicării:
crin antonescu senat resized 5360201-Mediafax Foto-Gabriel Petrescu-1

Crin Antonescu a declarat, în timpul unei vizite pe şantierul noii piste a Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca, că bucureştenii vor doar să nu mai existe câini vagabonzi pe străzi.

„Îmi spun o părere personală, ca simplu cetăţean şi locuitor al Bucureştiului: referendumul nu are ce să comunice nou despre voinţa cetăţenilor. Răspunsul e clar: niciun bucureştean, şi cel mai mare iubitor de câini - şi mă număr printre iubitorii de câini - nu vrea să existe vreun câine vagabond pe stradă. Şi atunci, la ce să fac referendum?”, a spus Crin Antonescu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, miercuri, că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, „exact ceea ce vrea populaţia", precizând că a convocat o şedinţă de îndată a CGMB pentru vineri.

Referendumul local ar putea avea loc în ultima duminică din luna septembrie sau în prima duminică din octombrie.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Antonescu: E mai logic ce a propus Băsescu privind câinii, măcar o luăm pe o cale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, referindu-se la problema câinilor fără stăpân, că "este mai logic" ceea ce a propus Traian Băsescu, respectiv adoptarea unei OUG, apreciind că astfel "măcar o luăm pe o cale".

Antonescu a mai spus că pentru el este dificil să se gândescă cum va fi formulată întrebarea pentru un eventual referendum.

Liderul PNL a spus că, dacă întrebarea va fi "Doriţi să mai fiţi muşcaţi de câini?", cu siguranţă bucureştenii vor răspunde că nu doresc. De asemenea, dacă întrebarea ar fi "Doriţi să omorâm toţi câinii?", cu siguranţă sunt mulţi locuitori ai Capitalei care nu doresc acest lucru, a adăugat Antonescu.

El a spus că nu vede rostul referendumului, reprezentând, în opinia sa, doar "o întârziere şi o cheltuială degeaba".

"E mai logic ce a propus Traian Băsescu (...) Măcar o luăm pe o cale", a mai declarat Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri