Deputat PSD, învinuit în dosarul Realitatea Media, pentru fals în înscrisuri. M. Manolache: Am fost mandatat de Cozmin Gușă

Data publicării:
dosare cadre militare - mfax

Deputatul Marius Manolache

Potrivit informaţiilor Digi24, înainte de a fi deputat, Marius Manolache a fost coleg de cabinet de avocatură cu premierul Victor Ponta și este finul acestuia.

Marius Manolache, în calitate de avocat angajat de administratorul SC Strategies-Research-Investment SRL, ar fi semnat un contract de vânzare-cumpărare acţiuni, contract ce conţine menţiuni nereale cu privire la data încheierii, ulterior utilizat de alte persoane pentru a justifica modul de dobândire de către SC Strategies-Research-Investment SRL a acţiunilor SC Realitatea Media SA, susțin procurorii DNA.

În sarcina lui Liviu Luca s-au reținut infracțiunile de delapidare, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, deoarece există indicii că l-ar fi angajat pe avocatul Marius Manolache, pentru ca acesta să încheie contractul de asociere în participaţiune, ce a permis însuşirea sumei de 20 milioane de lei din patrimoniul asociaţiei.

„Ulterior Liviu Luca, prin încheierea unui contract de asistenţă juridică, l-ar fi ajutat pe Marius Manolache să dobândească dreptul de semnătură asupra conturilor asociaţiei”, se arată într-un comunicat al DNA.

Deputatul Marius Manolache a respins, la Digi24, acuzaţiile care i se aduc și a precizat că nu a făcut altceva decât să îl reprezinte legal pe Cozmin Gușă la încheierea unui contract de preluare de acțiuni.

În cursul anului trecut, acesta m-a rugat, m-a mandatat legal să îl reprezint la încheierea unui contract de vânzare-cumparare, de cesiune de acțiuni, întrucât el nu era în București la acel moment. Efectiv m-am prezentat la biroul asociatului acestuia, mi s-a pus în față un contract de preluare de acțiuni. Nu mai știu exact despre ce era vorba, pentru că nu eram mandatat să verific legalitatea sau conținutul acestui act. Eu mi-am pus semnătura și ștampila în dreptul numelui lui Cozmin Gușă, pentru că pentru asta am fost mandatat, și am plecat”, a explicat Marius Manolache. 

Firmele Realitatea Media, Strategies Research Investments - deţinută de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru - şi Rovigo, fostul administrator judiciar al Realitatea Media, sunt urmărite penal în dosarul în care sunt învinuite şi 12 persoane, anunţa în 17 octombrie Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

DNA precizează că a fost începută urmărirea penală faţă de cele trei persoane juridice în dosarul privind activităţile infracţionale desfăşurate în cadrul procedurii de insolvenţă a SC Realitatea Media SA.

Astfel, SC Realitatea Media SA este urmărită penal pentru spălare de bani, având în vedere că, potrivit anchetatorilor, "există date şi indicii temeinice că a fost finanţată cu bani proveniţi din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut".

A doua firmă urmărită penal în acest dosar este SC Strategies Research Investments SRL, a lui Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, având în vedere că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în favoarea acestei societăţi au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul acţionarilor, potrivit DNA.

„Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, unde s-au formulat cereri de înregistrare a menţiunilor privind schimbarea acţionariatului, în scopul prejudicierii creditorilor SC Realitatea Media SA”, susţin procurorii.

În acelaşi dosar este urmărită penal Rovigo SPRL, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de bancrută frauduloasă, având în vedere că există date şi indicii temeinice că societatea a fost folosită pentru înstrăinarea mărcilor Realitatea Media, se mai precizează în comunicatul DNA.

Reprezentanţilor legali ai celor trei societăţi li s-au adus, în 17 octombrie, la cunoştinţă învinuirile.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal Maricel Păcuraru, Mirel Mircea Amariţei şi Sorin Ionuţ Barbu, fiind acuzaţi că, în cadrul procedurii insolvenţei Realitatea Media, au antedatat contracte de cesiune, pentru a prejudicia societatea.

Alte nouă persoane - Fabian Schwartzenberg, Daniela Madi Ionescu, Monica Hoffman, Adrian Radu, Adrian Marian Vîlsan, Tamara Bătrînache, Ioana Nadolu, Geraldina Neagoe şi Carmen Stăncescu - sunt urmărite penal pentru infracţiuni ce au avut ca scop influenţarea deciziilor privind SC Realitatea Media SA şi preluarea acesteia.

Societatea Realitatea Media, care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV, se află în insolvenţă din septembrie 2011. Administratorul judiciar al Realitatea Media este Judiciar HM Expert IPURL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri