Directorul general RMGC: Dacă se adoptă alt proiect în Parlament decât cel stabilit, nu va crește participația statului

Data publicării:
dragos tanase RMGC rosia montana mediafax

Dacă se adoptă un alt proiect decât cel pe care l-am stabilit, avem o problemă. (...) Creşterea gradului de participare a statului la 25% se făcea în condiţiile proiectului Roşia Montană aşa cum este structurat acum. Dacă acest proiect iese într-o formă mult diferită, probabil că bord-ul nostru nu-şi va mai menţine oferta”, a spus directorul general al RMGC, Dragoş Tănase, informează Mediafax.

El a mai spus că există nouă ani de întârzieri în acordarea avizului de mediu de către ministerul de resort, arătând că a depus documentaţia necesară în 2004.

„Aveţi nouă ani de întârzieri din partea Ministerului Mediului pentru acordul de mediu în condiţiile în care în orice ţară sunt doar 7-12 luni”, a spus Dragoş Tănase.

Întrebat de parlamentari despre garanţiile de reabilitarea de mediu, Dragoş Tănase a precizat că statul român va avea de la început banii de garanţie în cont, astfel încât dacă firma dă faliment, mediul de la Roşia Montană să poată fi reparat.

Întrebat de Darius Vâlcov (PSD) dacă firma va da în judecată statul în cazul în care nu va fi adoptat proiectul Roşia Montană, directorul RMGC a răspuns că nu există niciun motiv ca acesta să fie respins.

Intrebat de parlamentari dacă firma va încerca tehnologii alternative în cazul în care nu va obţine acordul de mediu pentru cea cu cianuri, Tănase a răspuns că această tehnologie este cea mai sigură, potrivită pentru mediu și este recomandată de Comisia Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri