Opt români au fost condamnați în Grecia după meciul de vineri seară

Data publicării:
6214959-Mediafax Foto-Alexandru Hojda

Potrivit primelor informații, suporterii ar fi avut asupra lor fumigene cu care intenționau să realizeze un program artistic în culori, în timpul meciului.

Au fost reţinuţi înainte de meci pentru că au avut la ei nişte fumigene cu care voiau să fac o coregrafie de culori. Nu le-a fost permis să intre cu ele pe stadion şi în jurul orei 19, inainte să înceapă meciul, au fost duşi la o secţie de poliţie din apropierea stadionului, după care au fost dispersaţi pe 4 secţii de poliţie, pe 4 arii diferite, 4 locaţii. A doua zi au fost judecaţi. I-am reprezentat noi pe toţi în faţă tribunalului din Atena”, a povestit Cosmin Cebuc, jurist, la Digi24. 

Deși instanță a decis că românii pot să plece acasă, poliția a hotărât să nu îi elibereze.

„Aveau la dispoziţie două modalităţi de a-i elibera. Fie îi eliberau direct în urma decizie instanţei, puneau în aplicare decizia instanţei, fie prin procedura expulzării. Procedura expulzarii e una de durată, care poate dura de la 2 zile lucrătoare în cel mai fericit caz, care nu cred că s-a întâmplat până acum, 2-3 zile, poate dura şi până la câteva luni”, a mai spus juristul la Digi24.

Potrivit acestuia, legislația din Grecia permite poliţiei să considere anumite persoane pericol social şi să le trimită în ţara de provenienţă numai prin expulzare, chiar dacă au primit pedepse cu suspendare.

„Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la incident şi s-au deplasat la subdiviziunea unde erau reţinuţi cetăţenii români pentru a discutacu aceştia”, se arată într-un comunicat al MAE remis Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri