Proteste în Europa faţă de legea care permite eutanasierea câinilor în România

Data publicării:
manifestatie caini munchen lat

Foto: archeternite.forumactif.org

„Este o adevărată ruşine, o mizerie aruncată pe faţa democraţiei. Belgienii au dreptul să ştie ce se întâmplă într-un stat membru UE”, scrie o cititoare pe forumul publicației RTL.be, care precizează că numeroase persoane s-au adresat în ultimele zile publicaţiei pentru a-și exprima nemulţumirea faţă de situaţia din România.

De când a fost adoptată legea, pe Facebook au fost create mai multe pagini dedicate protestelor față de această lege. „Il faut sauver les chiens en Roumanie. Stop au massacre!” („Trebuie salvaţi câinii din România. Opriţi masacrul!”) este una dintre acestea, potrivit RTL.be. Iubitorii animalelor sunt invitaţi să participe la o manifestaţie programată sâmbătă, 21 septembrie, la ora locală 15.00, în Piaţa Luxembourg din Bruxelles.

Un alt protest a fost anunțat în Franța, la Strasbourg, pe 26 septembrie, în fața Parlamentului European.

O manifestație a avut loc ieri, în fața Consulatului României din Munchen. Protestul a fost organizat de mai mulți iubitori de animale care au adoptat câini din România și Ucraina, potrivit informațiilor postate de aceștia pe forumul archeternite.forumactif.org.

Miercuri dimineaţă, Fundaţia Brigitte Bardot anunţa că studiază recursurile posibile la nivel naţional şi european pentru a împiedica „uciderea” câinilor maidanezi din România, după ce Parlamentul a aprobat legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân.

Actriţa Brigitte Bardot a denunţat„politica dictatorială a preşedinteluiTraian Băsescu”, catalogându-l drept „un tiran care nu se gândeşte decât să ucidă”.

Pe de altă parte, Brigitte Bardot şi vedeta americană Pamela Anderson au semnat o scrisoare adresată preşedintelui Consiliului European, belgianul Herman van Rompuy. Ele îi cer oficialului european să intervină pe lângă preşedintele Traian Băsescu pentru a accepta programele de sterilizare a animalelor fără stăpâni.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri