Protest față de eutanasierea maidanezilor, în Capitală

Data publicării:
protest caini

Protestatarii au plecat din Piața Universității, au străbătut Parcul Cișmigiu, urmând să se întoarcă la punctul de plecare. Oamenii purtau pancarte pe care se putea citi „Nu eutanasierii” sau „Doliu național”.

Scopul acestei manifestații a fost să atragă atenția bucurenștenilor asupra acestei problem,e. Prin marșul lor, protestatarii au încercat să-i convingă pe oamenii din parc să li se alăture în demersul lor, să spună „nu” eutanasierii câinilor.

Protestatarii au venit cu propriii căței la miting. Oamenii spun că eutanasierea nu este o soluție pentru a rezolva problema maidanezilor de pe străzile din Capitală și din întreaga țară. Ei cred că, mai degrabă, animalele fără stăpân ar putea să fie trimise în adăposturi și îngrijite acolo.

Protestatarii le cer parlamentarilor să nu pună în practică legea pe care tocmai au votat-o. Pe tot parcursul marșului, manifestanții au fost însoțiți de jandarmi.

Şi la Suceava, 40 de iubitori de animale au protestat. Fără scandări, dar cu pancarte și cu un banner pe care aveau mesaje de susţinere a animalelor, manifestanţii au vrut să tragă un semnal de alarmă asupra legii eutanasierii.

Peste 50 de militanţi s-au strâns şi în Piaţa Mare din Sibiu. Acestora li s-au alăturat şi cîţiva turişti din Israel.

Şi la Cluj-Napoca, aproximativ 200 de iubitori de câini au protestat în Piaţa Unirii. De acolo, grupul a plecat în marş la prefectură şi apoi la primărie. Militanţii au strâns semnături pe o petiţie, prin care îi cer primarului Emil Boc să nu pună în practică legea eutanasierii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri