Tânărul din Arad suspectat că fabrica bombe a fost reținut pentru 24 de ore. Dispozitivele puteau arunca în aer mai multe case

Data publicării:
politie digi24-27

Tânărul reţinut de poliţie a intrat în atenţia anchetatorilor după ce s-a lăudat prietenilor că poate fabrica bombe. El le-a spus că şi-a procurat substanţele necesare de pe internet, de la o firmă din Bucureşti. Potrivit anchetatorilor, dispozitivele create de el puteau să arunce în aer chiar şi trei case odată.

Un agent sub acoperire a negociat luni de zile fabricarea a două bombe artizanale. Tânărul a acceptat să le producă şi a cerut în schimbul lor un pistol.

 „Suspectul era monitorizat de către ofiţerii din cadrul Serviciului de combatere a criminalităţii organizate Arad din cursul lunii august. La prezenta percheziţie au fost descoperite două dispozitive artizanale care aveau posibilitatea de explozie”, a declarat omisar şef Cosmin Popovici.

Una dintre cele două bombe găsite la tânăr acasă a fost detonată aseară, la poligonul din Arad, iar celaltă este păstrată ca probă în dosar.

Procurorii spun că au suficiente probe și cer arestarea pentru 29 de zile a tânărului, sub acuzația de terorism. 

Procurorii au făcut percheziţii şi la două adrese din Bucureşti, unde au găsit nişte butoaie cu un lichid suspect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri