Zeci de oameni au fost duşi la spital cu elicopterele MAI

Data publicării:
elicopter 3

În Vrancea, zece oameni au cerut disperaţi ajutor medicilor de la ambulanţă. Este vorba despre şapte pacienţi care aveau nevoie urgent de dializă, un bebeluş cu febră mare, o femeie căreia îi venise sorocul să nască şi o alta care căzuse de la trei metri. Nimeni nu a putut ajunge însă până la ei. Viscolul blocase toate drumurile de acces. Zadarnic s-au chinuit echipajele de la Situaţii de Urgenţă să îşi facă drum prin nămeţi.

Deşi ştiau că vieţile oamenilor sunt în pericol, după ore de luptă cu viscolul, angajaţii de la ISU s-au declarat învinşi şi au cerut ajutorul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Imediat un elicopter a pornit către ei.

Cei zece bolnavi aflaţi în patru localităţi vrâncene au fost recuperaţi de salvatori după 30 de ore de aşteptare. Pe timpul zborului, medicii au făcut tot posibilul să îi stabilizeze pe bolnavi şi să îi aducă în siguranţă la sol.

Misiunea de salvarea a fost extrem de dificilă. Ceaţa şi viscolul au îngreunat intervenţia.

Şi în Dâmboviţa, la Sanatoriul TBC Moroieni, şapte pacienţi dependenţi de oxigen au trăit momente critice, după ce alimentarea cu energie electrică s-a întrerupt şi aparatele nu au mai funcţionat. Singura lor şansă era să ajungă urgent la Spitalul Judeţean din Târgovişte. După un drum de coşmar, ambulanţa a reuşit să îi ducă în siguranţă la spital.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri