Dealerii de autoturisme de lux: maşini da, clienţi nu prea. De duminică, autovehiculele cu motoare de peste 3 litri sunt accizate suplimentar

Data publicării:
masini

 

Peste 500 de români şi-au cumpărat o maşină de lux la mâna a doua în primele şapte luni ale anului, potrivit calculelor Digi24. Deşi numărul lor a crescut, clienţii se decid mult mai greu, iar vânzătorii spun că aşteaptă cu lunile până să finalizeze o tranzacţie. Lucrurile se vor mişca şi mai încet pentru că, de duminică, maşinile cu motoare de peste 3 litri sunt accizate cu un euro pentru fiecare centimetru cub care depăşeşte această capacitate.

Numărul înmatriculărilor de maşini second-hand a crescut în România cu 43% în primele şapte luni ale anului faţă de perioada similară din 2012, ajungând la 127.000 de autoturisme. Potrivit reprezentanţilor din industria auto, a scăzut însă şi valoarea medie a unei maşini la mâna a doua: de la 7000 la aproape 5000 de euro.

În acest timp, maşinile de lux stau la vânzare în târg cu lunile aşteptându-şi cumpărătorii. Potrivit calculelor Digi24, în perioada ianuarie-iulie 2013 s-au înmatriculat în România 520 de maşini la mâna a doua de peste 3000 de centimetri cubi, cu 49% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut (349 de maşini). Cu toate acestea, clienţii se hotărăsc mult mai greu să facă o achiziţie, iar cei care vând maşini de lux second-hand întâlnesc un cumpărător o dată la câteva luni.

Cei care vând automobile de lux în târg ştiu că există puţini clienţi pe care să se bată, iar noua acciză pentru autoturismele de peste 3 litri nu va face decât să îngreuneze şi mai mult situaţia. De duminică, toate maşinile noi sau second-hand care depăşesc 3 litri vor fi accizate suplimentar: un euro pentru fiecare centimetru cub care depăşeşte această capacitate cilindrică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri