VIDEO. Cel puțin 30 de morți într-un atentat în Turcia. Atacul ar fi fost comis de o femeie

Data publicării:
suruc

ACTUALIZARE 20.50 Dragoș Mateescu, profesor la Izmir, a explicat la Digi24 contextul în care a avut loc acest atentat:


ACTUALIZARE 18.20.Bilanțul victimelor a crescut. Cel puțin 30 de persoane au fost ucise în acest atentat care a vizat o tabără a tinerilor socialişti.

Atacul ar fi fost comis de o tânără de 18 ani, membră a grupării Statul Islamic. Aceasta a detonat o încărcătură explozivă în mijlocul grupului de oameni, care erau în acel moment în grădina unui centru cultural.

Deflagraţia a avut loc în oraşul Suruci, de la graniţa cu Siria, iar 100 de oameni au fost răniţi.

Un alt atac, soldat cu doi morţi, a avut loc în acelaşi timp în oraşul sirian Kobani, situat lângă frontiera cu Turcia. Este vorba de localitatea în care se dau lupte crâncene între teroriştii din Statul Islamic şi militanţii kurzi.


Presa din Turcia scrie că atentatul a fost organizat de un membru al grupării Statul Islamic. Acesta a detonat o încărcătură în mijlocul grupului de tineri, care erau în acel moment în grădina unui centru cultural.

 

Deflagraţia a a avut loc în oraşul Suruç, de la graniţa cu Siria. Un alt atac, soldat cu doi morţi, a avut loc în acelaşi timp în oraşul sirian Kobane, situat lângă frontiera cu Turcia. Este vorba de localitatea care este scena unor lupte puternice între teroriştii din Statul Islamic şi militanţii kurzi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri