L. Dragnea: "Suntem mândri că Teleorman a devenit dintr-o dată atracţie turistică. Vom fi mai atenţi la turul II"

Data publicării:
liviu dragnea RESIZE -Mediafax Foto-Gabriel Petrescu

"Mie mi s-a părut puţin ciudat la Cluj de exemplu 25.000 de oameni au votat pe listele suplimentare brusc. Şi în Telorman au fost foarte mulţi pe listele suplimentare. Noi am fost mândri în Teleorman că dintr-o dată judeţul ăla a devenit o atracţie turistică, dar o să fim mai atenţi în turul doi", a spus Liviu Dragnea.

El a precizat că nu afirmă faptul că nu s-ar fi votat corect, dar a susţinut că cei care au votat pe listele suplimentare au votat cu Klaus Iohannis "mai mult de 99%".

Întrebat de unde ştie cum au votat, Dragnea a arătat că e vorba despre o "analiză serioasă". "Nu e foarte greu să-ţi dai seama când faci o analiză serioasă la secţiile de vot din cei care votează pe listele suplimentare. Nu ştii fiecare cum a votat, dar într-o secţie de vot îţi cam ştii electoratul şi când vezi că acolo au venit în plus faţă de alte tururi de scrutin nişte cetăţeni care nu erau din localitate şi e un număr de voturi pentru Klaus Iohannis, te gândeşti la asta", a spus Dragnea.

El a arătat că a solicitat ca social-demoraţii să urmărească cu atenţie modul în care se va vota în turul secund pe listele electorale suplimentare.

"Dar eu cred că Teleormanul, dezvoltându-se foarte mult, a devenit o atracţie turistică. O să ne uităm mai atent să vedem cine vine cu autocare, microbuze, trenuri, să ne uităm mai atent să vedem cine vine, de unde vine", a arătat Dragnea.

De cealaltă parte, ACL arată cu degetul spre Alianţa PSD-UNPR-PC

Vasile Blaga a anunţat că ACL va analiza CNP-urilor din listele electorale pentru a verifica votul multiplu.

Analizele sunt în curs, este vorba de a introduce în analiză aproape 1 milion de CNP-uri și ele se analizează inclusiv în același județ sau în județele apropiate listele suplimentare între ele, pentru că bănuim că a fost o altă strategie acuma. Nu au mers unii oameni să voteze pe listele permanente și au votat pe mai multe liste suplimentare. Deocamdată atât, când vom avea dovezi vă vom spune”, a declarat Vasile Blaga, .

Un milion de cetăţeni au votat pe listele suplimentare. Cele mai multe voturi au fost în judeţele Ilfov, Cluj, Giurgiu, Mehedinţi, Olt, Călăraşi, Sălaj şi Teleorman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri