Pană de curent la Clinica de Neurochirurgie

Data publicării:
pana curent

Două autospeciale ale SMURD, inclusiv cea de transport a victimelor multiple în caz de dezastre, alături de zeci de medici, s-au mobilizat după ce, în jurul orei 9.00, cel mai mare spital de neurochirurgie din Transilvania a rămas fără curent electric. Avaria a fost cauzată de suprasolicitarea reţelei. 

În aceste condiții, medicii au fost nevoiți să-i stabilizeze pe pacienți fără aparatură, până la transferul acestora. "Doi pacienţi ventilaţi, doi pacienţi critici neoventilaţi de aparat, dar se pot ventila cu aparat şi mască şi s-a suplimentat echipajul pentru SMURD-urile care erau, ca să funcţioneze amândouă echipajele de terapie intensivă, plus o maşină care poate prelua patru victime deodată", a precizat medicul Adela Golea, șeful UPU Cluj.

Transferul pacienţilor a decurs fără complicaţii. "Am repartizat pacienții, în condiţii de maximă siguranţă, către secţia de terapie intensivă ATI 1, către secţia de terapie intensivă de la Contagioase şi într-un salon la Unitatea de Primiri Urgenţe. Pacienţii sunt în siguranţă, nu e nicio problemă din punct de vedere medical", a declarat Monica Costin, director de îngrijiri la Spitalul Județean Cluj.

Până la această oră, defecţiunea de la cablul subteran nu a fost remediată, iar spitalul funcţionează cu ajutorul unei linii de rezervă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri