IAȘI. Ambulatoriul de la Pneumoftiziologie, modernizat cu peste două milioane de euro  

Data publicării:
ambulatoriu pneumo 1

Clădirea ambulatoriului de la Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Iaşi nu a suferit reparaţii capitale niciodată, din 1929, când a fost dată în folosinţă. În ultimii ani s-au făcut doar câteva lucrări de igienizare, asta în condiţiile în care prin ambulatoriu trec anual aproape 37 de mii de pacienţi.

„Se preta într-adevăr pentru o reparaţie capitală. Se refac circuitele medicale, se va dota cu aparatură medicală modernă, atât ambulatoriul cât şi laboratoarele care deservesc ambulatoriul şi întregul spital”, a spus Dumitru Filipeanu, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi.

Întreaga investiţie depăşeşte două milioane de euro si se estimează că aproape 50 de mii de pacienți ai Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Iaşi vor beneficia de serviciile medicale moderne, după finalizarea lucrărilor. 

„E vorba de reabilitarea acestei porţiuni a spitalului, care are aproape 2.000 de metri pătraţi într-o perioadă de 22 de luni cu o sumă de 9.700 de mii de lei, din care 7 milioane 800 sunt fonduri nerambursabile europene”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

La începutul acestei luni a fost semnat și contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului de la Maternitatea Cuza Vodă. De asemenea, Spitalul de Neurochirurgie va primi 1,5 milioane de euro pentru lucrările de modernizare şi achiziţia de aparatură medicală nouă. Trei ambulatorii vor fi modernizate, în total, iar pentru acest lucru Consiliu Judeţean a obţinut o finanţare de la Uniunea Europeană în valoare de şase milioane de euro. 

„Este foarte important ca trei din cele mai importante spitale din municipiul Iaşi, spitale de specialitate, spitale regionale care deservesc practic toată această regiune, partea de ambulatoriu, intră în reabilitări”, a spus și Constantin Apostol, directorul ADR Nord-Est.

Lucrările de reabilitare ar urma să fie gata în 2015.

CITEȘTE ȘI:

Piscina de la Spitalul de Recuperare din Iaşi va fi închisă în luna august

Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi rămâne, în continuare, doar la faza de proiect

Spitalul Județean din Vaslui mai are fonduri doar pentru o lună

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri