IAȘI. Fost campion la atletism, în comă după o altercație cu un prieten

Data publicării:
ambulanta

Incidentul s-a petrecut la mijlocul săptămânii trecute când sportivul Ştefan Pavel era în oraş cu un bun prieten. Între cei doi s-a iscat o ceartă, iar scandalul a degenerat într-o bătaie în toată regula. În urma loviturilor primite, atletul a ajuns în comă la spital unde a fost operat. Starea lui de sănătate s-a agravat însă.

„Pacientul este în continuare în stare foarte gravă, prezintă leziuni, cerebrale difuze, zone de contuzie şi superficiale şi profunde care nu pot fi tratate chirurgical,” a spus Marius Dabija, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Apropiaţii lui Ştefan spera acum într-o minune. „Toţi care l-au cunoscut sunt foarte supăraţi. L-am antrenat vreo patru ani cred. Cu rezultate şi la nivel de europene.  A fost la Cupa Europei, la balcaniade, campion naţional la multe probe. Era un poli atlet,” a spus Dorinel Ursachi, antrenor de atletism.

„Dacă alţi medici din ţară au alte infirmaţii vis-a-vis de ceea ce i se întâmplă fratelui meu, îi aşteptăm cu idei, cu informaţii, orice. Pot să colaboreze cu medicii de la Iaşi, care au făcut tot ce se poate pentru Ştefan,” a spus și Ema Pavel, sora lui Ştefan.

Cazul este anchetat acum de polițiști: „În prezent cercetările continuă pentru a se stabili toate împrejurările producerii acestui eveniment. În funcţie de starea de sănătate a victimei urmează a se lua măsurile legale care se impun,” a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IJP Iaşi.

Principalul suspect, prietenul atletului, este cercetat în stare de libertate pentru vătămare corporală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri