VASLUI. Protestatarii din Pungești au petrecut noaptea sub cerul liber

Data publicării:
proteste pungesti

Localnicii din Pungeşti s-au dovedit gazde bune pentru activiştii care au venit în localitate pentru a se asigura că cei de la Chevron nu vor începe explorarea. Este şi cazul lui Cătălin Scîntei, care şi-a pus casa la dispoziţie pentru cei care îi susţin cauza. „Dacă alţii din afara comunităţii noastre vin să ne ajute, măcar atât să facem şi noi. Cât de cât, un pat cald, o mâncare caldă,” spune bărbatul.

„Aici sunt nişte oameni foarte primitori, ne-au primit cu braţele deschise. Pe unde am mers, toată lumea ne-a deschis uşile, ne-au primit înăuntru să ne încălzim, ne-au oferit mîncare fără să cerem,” povestește Andrei Mihai, unul dintre protestatari.

Oamenii din Pungeşti se tem că planurile americanilor le va distruge singura sursă de venit, agricultura.

„De cînd stăm noi, de o lună şi jumătate, tot frig a fost. Dar dacă îi scăpăm cu gazele aici, noi ce facem? Nu ne-am ras? Agricultură, nimic, animale, apă...s-a dus tot,” se teme unul dintre localnici.

Protestatarii aşteaptă acum întărăriri din toată ţară, după ce au primit promisiuni pe reţelele de socializare.

„Chiar si din străinătate am primit acum telefoane că e posibil să vină activişti. Din Suedia, Anglia, Bulgaria,” a spus Zâna Domintean, activistă pentru mediu.

Chiar dacă jandarmii le-au interzis accesul în tabăra pe care şi-au amenajat-o acum mai bine de o lună, oamenii spun că nu vor ceda dacă Chevron nu îşi va retrage utilajele.

CITEȘTE ȘI:

Confruntare între localnicii din Pungești și jandarmi. Chevron a reluat lucrările în zonă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri