”Brăduleţ, brăduţ drăguţ”... în piețele Timișoarei. Ce prețuri au brazii?

Data publicării:
brazi prima

”Aşa ceva, dar mai mic la un metru și jumătate, cât ar fi?”. Iar de aici începe negocierea, ca doar e piaţă. Vânzătorii abia aşteaptă să se tocmească şi spun că fiecare client poate să-şi găsească bradul perfect cu care să întâmpine sărbătorile.

În medie, brazii în pieţele din Timişoara - cei tăiați - costă între 50 şi 500 de lei. Preţul diferă în funcţie de mărime, coroană şi zona de unde este adus. - Cum vi se par preţurile? ”Sunt scumpi”. Cei mai mulţi dintre clienţi susțin că preţurile sunt... ”mari la început şi mai mici la sfârşit”.

Cine vrea să aibă de pe acum miros de brad în casă nu s-a mai uitat la bani: ”Mi-am luat mai devreme”. - V-ați grăbit! ”Da, să profităm de sărbători, să îl avem mai devreme”, - Cum vi se par preţurile comparativ cu anii trecuţi? ”Nu-i deosebire”.

Comercianţii ne spun: ”Brazii sunt din import, de la 300 de km. Preţurile zic oamenii că sunt foarte mari. Dar nu e nicio problemă, se mai negociază”, ”Cei mai mulţi au întrebat, că e prea repede”, - De unde sunt brazii? ”Din județul Alba”.

În oferta comercianţilor sunt şi brazi în ghivece. În funcţie de mărime, prețul acestora poate ajunge până la 300 de lei.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri